Cetatuia Mediasului

Cetatuia Mediasului
Cetatuia Mediasului vezi pe harta Cetatuia Mediasuluivezi pe harta

Informatii despre Cetatuia Mediasului

Localizare: Sibiu si imprejurimi > Medias Subcategorie: Cetate

Cetatuia Mediasului
Apasati pe imagini pentru vizualizare
Batrana Cetatuie a Mediasului, este situata in centrul orasului caruia ii poarta si numele, in jurul Bisericii Evanghelice Sfanta Margareta.
A fost cladita in secolul al XV-lea, de Matei Corvin, pe colina ce domina Piata Regele Ferdinand.

Initial, cetatea a fost construita din doua randuri de ziduri si cinci turnuri de aparare. In acelasi ansamblu architectonic mai sunt plasate: cladirea Primariei vechi (atestata documentar in anul 1583), Casa Parohiala (datata la anul 1515) si Scara acoperita (executata in anul 1803).

De-a lungul secolelor XVII-XIX, prin construirea mai multor cladiri pe traseul celor doua incinte ale cetatii, au ramas in forma initiala doar unele portiuni din zidul interior precum si patru dintre turnurile de aparare: Turnul Clopotelor, Turnul Funarilor, Turnul Croitorilor si Turnul Mariei.

Turnul Clopotelor este aflat pe latura de vest a incintei, fiind construit cu rol de poarta. In timp a suferit unele interventii, fiind restaurant impreuna cu intregul complex.

Turnul Funarilor a fost denumit astfel dupa numele breslei care l-a purtat in grija. Ultimul sau nivel este prevazut cu guri de aruncare plasate deasupra unor console, in secolul al XIX-lea gasindu-si o alta utilitate, si anume depozitarea slaninii afumate a comunitatii sasesti. Astfel si-a insusit numele de “Turnul Slaninii”. In ultimii ani turnul a adapostit arhiva Bisericii Evanghelice “Sfanta Margareta”.

Turnul Croitorilor, considerat turn de flancare, este situat in sudul incintei. Dupa 1583 a fost reconstruit cu fonduri cedate orasului de catre Stefan Bathory; trei dintre incaperile sale au fost folosite in Evul Mediu drept inchisoare.

Turnul Mariei se remarca prin simplitate, avand interiorul acoperit cu fresce ce dateaza de la inceputul secolului al XVI-lea. Se spune ca avea rol de capela pentru slujbele celor morti in timpul epidemiilor.


Cetatuia Mediasului este unul dintre cele mai importante obiective turistice din Sibiu si imprejurimi, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in apropiere.

Ti-ar placea sa vizitezi Cetatuia Mediasului ? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de cazare Medias

Coordonate GPS: 46.1655235,24.3511925




Vezi si alte obiective turistice din Medias

Situat pe strada Mihai Viteazu nr.46, localitatea Medias, Muzeul Municipal este gazduit de cladirea unei foste manastiri franciscane ce dateaza din secolul al XV-lea. Institutia a luat fiinta in anu
Turnul Aurarilor, sau Goldschmiedgasser Turm, a fost ridicat in secolul al XVI-lea in stil baroc, deasupra canalului Morii, care aducea apa paraului Mosna de la Izvorul Rece in oras. Turnul are in p
Turnul Forkesch sau Turnul Aurarilor, a fost construit intre anii 1494 – 1534, alaturi de celelalte doua turnuri principale ale sistemului de fortificatie a vechiului oras Medias. Situat in parte
Adresa: Str. Piata Corneliu Coposu, nr. 3 Telefon: 0269 803 885
Numele provine de la bresla in a carei grija a fost data. Semnul breslei croitorilor a fost amplasat in varful turnului. Ultimul nivel al constructiei este prevazut cu o serie de guri de aruncare, n


Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor. Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre acest site.

Pensiuni din zona



© 2004 - 2024 SC InfoTurism Media SRL. Toate drepturile rezervate.
Infopensiuni.ro va ofera pensiuni si vile din toate zonele turistice, oferte speciale, rezervari online.
Termenii si conditiile de utilizare | Politica de Confidentialitate | Politica de Cookie-uri | Legislatie | Contact  | Harta site