Apasati pe imagini pentru vizualizare
Cetatea dacica Tamasidava se afla intre localitatile Racatau de Jos si Pancesti, pe malul stang al Siretului, judetul Bacau si in trecut a reprezentat unul dintre cele mai importante centre economice ale geto-dacilor din Moldova.
Sapaturile arheologice au scos la suprafata obiecte de origine dacica: ceramica lucrata manual sau la roata, podoabe, monede, unelte, arme, diferite obiecte din lut, piatra, metal sau sticla, precum si de origine greceasca si romana - amfore, cupe, obiecte de bronz.
Cetatea dacica Tamasidava este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Moldova, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Cetatea dacica Tamasidava
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Racaciuni
Coordonate GPS: 46.2269478,27.0936012
Colectia de arta populara Preot Vasile Heisu este expusa in sediul Primariei Racaciuni, judetul Bacau si se afla pe bulevardul Stefan cel Mare nr. 42.
Colectia a fost constituita pe parcursul mai mul
Biserica de lemn "Sfantul Gheorghe" din satul Fichitesti, comuna Podu Turcului, judetul Bacau se afla pe Lista Monumentelor Istorice din anul 2004.
Dateaza din anul 1813 si a fost ctitorita de catre
Biserica de lemn din Gaiceana (catunul Recea), judetul Bacau se afla pe noua lista a monumentelor istorice. A fost ridicata in anul 1808 la marginea nordica a asezarii, pe un varf de deal din Podisul
Lacul Racaciuni se intinde de-a lungul localitatilor Faraoani, Cleja, Racaciuni, Pancesti, Horgeti si Ghioseni, pe o suprafata de 2.004 ha. Este cel mai mare lac de acumulare artificial din judet, ava
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.