Episcopia Ramnicului

Episcopia Ramnicului vezi pe harta Episcopia Ramniculuivezi pe harta

Informatii despre Episcopia Ramnicului

Localizare: Valea Oltului > Ramnicu Valcea Subcategorie: Asezamant religios

Episcopia Ramnicului
Apasati pe imagini pentru vizualizare
Episcopia din Ramnicu Valcea este cea de-a doua episcopie a Tarii Romanesti, mostenitoare si continuatoare a Mitropoliei Severinului.

Aceasta din urma, infiintata in anul 1370, si-a avut resedinta la Severin, dar a fost mutata, ulterior, datorita conflictelor vremii, la Ramnicu Valcea. In timpul domnitorului Radu cel Mare, intre anii 1503-1504, in amintirea mitropoliei disparute, s-a reinfiintat episcopia Ramnicului Noului Severin. In timpul razboiului turco austriac din 1737, cladirile Episcopiei si biserica ridicata intre 1576 - 1586 sunt arse complet.

Cladirile Episcopiei sunt recladite la 1749, dar cad prada focului, alaturi de jumatate din oras, in 1847. Actuala biserica a Episcopiei a fost ridicata pe temelia alteia mai vechi, ridicata intre anii 1576 - 1586.

Constructia edificiului s-a derulat intre anii 1851 si 1856, sub domnia lui Barbu Stirbei si sub conducerea Episcopului Calinic, ale caror portrete se afla in pronaos. Pictura in ulei, in stilul Renasterii, apartine marelui artist al vremii, Gheorghe Tattarescu, care era un admirator al Sfantului Calinic.


Episcopia Ramnicului este unul dintre cele mai importante obiective turistice din Valea Oltului, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in apropiere.

Cei care vor sa-si petreaca aici vacanta isi pot lua cazare Ramnicu Valcea , in zona aflandu-se o serie de pensiuni si vile.

Coordonate GPS: 45.506347,24.342041




Vezi si alte obiective turistice din Ramnicu Valcea

Muzeul de Arta se desfasoara intr-o casa cu o structura arhitectonica specifica, construita in 1940 de arhitectii Gheorghe Simotta si Nicolae Lupu, ambii de orientare neoromaneasca. Spatiul eclectic
Institutie infiintata in 1950, Biblioteca Judeteana "Antim Ivireanu" este intruchiparea dorintei dintotdeauna a iubitorilor de carte din Valcea de a avea un asemenea lacas. Sediul actual al Biblioteci
Tel: 0748.360.186 E-mail: valcea@antrec.ro
Casa Memoriala "Anton Pann" este un monument arhitectural construit in secolul al XVIII-lea si reconstituie peregrinarile carturarului si "dascalului de musichie" Anton Pann, pe meleagurile valcene.
Complexul Muzeal "Aurealian Sacerdoteanu" cuprinde obiective culturale de mare interes stiintific ce atrag turisti de pretutindeni: Muzeul de Istorie, Muzeul de Arta, Casa Memoriala "Anton Pann", Muze


Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor. Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre acest site.

© 2004 - 2024 SC InfoTurism Media SRL. Toate drepturile rezervate.
Infopensiuni.ro va ofera pensiuni si vile din toate zonele turistice, oferte speciale, rezervari online.
Termenii si conditiile de utilizare | Politica de Confidentialitate | Politica de Cookie-uri | Legislatie | Contact  | Harta site