Pestera Lacul Verde sau Pestera cu Lac

Pestera Lacul Verde sau Pestera cu Lac
Pestera Lacul Verde sau Pestera cu Lac vezi pe harta Pestera Lacul Verde sau Pestera cu Lacvezi pe harta

Informatii despre Pestera Lacul Verde sau Pestera cu Lac

Localizare: Valea Oltului > Ramnicu Valcea Subcategorie: Pestera

Pestera Lacul Verde sau Pestera cu Lac
Apasati pe imagini pentru vizualizare
Pestera Lacul Verde sau Pestera cu Lac se afla in peretele vestic al Muntelui Stogsoare, la o altitudine de aproximativ 990 metri. A fost explorata si cartata in anul 1978 de catre Cercul de Speologie “Niphargus” Ramnicu Valcea.

Intrarea in Pestera Lacul Verde este relativ mare, de aproximativ 6x4 metri. Prima galeria este foarte ingusta si are o lungime de 10 metri. A doua galerie este larga si inalta, acoperita cu fragmente marunte si cu blocuri mari de calcar, prabusite peste vechi concretiuni.

Sala Mare a pesterii are podeaua accidentata din cauza numeroaselor blocuri prabusite. De aici porneste o galerie, cu mult material clastic, care se ramifica dupa 20 metri.

Prezenta lacului intr-o pestera fosila suspendata in calcare puternic fisurate se explica prin impermealizarea putului galeriei cu argila de decalcifiere.

Prin deschiderea unor fisuri, este posibil ca lacul sa se dreneze, ca si cel din Pestera Pagodelor. Explorarea pesterii nu necesita echipament special, ci doar surse de iluminare.

Sursa


Pestera Lacul Verde sau Pestera cu Lac este unul dintre cele mai importante obiective turistice din Valea Oltului, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in apropiere.

Pentru a vizita Pestera Lacul Verde sau Pestera cu Lac poti accesa una dintre ofertele de cazare Ramnicu Valcea , la pensiunile si vilele din apropiere.

Coordonate GPS: 45.2512779,24.0881538




Vezi si alte obiective turistice din Ramnicu Valcea

Tel: 0748.360.186 E-mail: valcea@antrec.ro
Situata pe intreaga ei lungime in cuprinsul judetului Valcea, Valea Lotrului a devenit o importanta axa turistica odata cu intrarea in functiune, in anii 1970, a Complexului hidroenergetic Lotru-Ciung
Catedrala Episcopala Sfantul Nicolae se afla pe strada Carol I din Ramnicu Valcea si a fost construita intre anii 1850 – 1856 de catre Calnicul de la Cernica. Constructia este in forma de cruce si
Muzeul de Arta se desfasoara intr-o casa cu o structura arhitectonica specifica, construita in 1940 de arhitectii Gheorghe Simotta si Nicolae Lupu, ambii de orientare neoromaneasca. Spatiul eclectic
Filarmonica din Ramnicu Valcea desfasoara o stagiune permanenta, oferind melomanilor valceni satisfactia unor concerte si recitaluri de inalta tinuta artistica. A luat fiinta in anul 1995, constitut


Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor. Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre acest site.

© 2004 - 2024 SC InfoTurism Media SRL. Toate drepturile rezervate.
Infopensiuni.ro va ofera pensiuni si vile din toate zonele turistice, oferte speciale, rezervari online.
Termenii si conditiile de utilizare | Politica de Confidentialitate | Politica de Cookie-uri | Legislatie | Contact  | Harta site