Apasati pe imagini pentru vizualizare
In centrul orasului, la o suta de metri de "Kilometrul 0", se afla cea de-a doua gradina publica a orasului Ramnicu Valcea, Parcul Mircea cel Batran. Intrarea principala este strajuita din 1970 de statuia domnitorului Mircea cel Batran, opera a sculptorului Ion Irimescu.
In incinta sa se gaseste Casa Socoteanu - Lahovari, ridicata in sec. al XVIII-lea, fost sediu al primariei municipiului si actual Palat al Copiilor, imobil reprezentativ din punct de vedere arhitectonic pentru zona Olteniei de Nord.
Nu departe de aici se gaseste Statuia Independentei. Monumentul simbolizand "Romania cu chip indurerat pentru fii cazuti vitejeste in lupte" a fost dezvelit la data de 17 mai 1915, este opera sculptorului I.Iordanescu si cinsteste eroii valceni cazuti in Razboiul de Independenta, precum si pe soldatii si ofiterii morti in timpul campaniei din 1913.
Parcul Mircea cel Batran din Ramnicu Valcea este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Valea Oltului, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Cei care vor sa-si petreaca aici vacanta isi pot lua
cazare Ramnicu Valcea
, in zona aflandu-se o serie de pensiuni si vile.
Coordonate GPS: 45.10491,24.365087
Adresa: B-dul Tineretului, nr .2A , Rm. Valcea
Telefon: 0350427500
Numar sali: 1
Capacitate: 214
Sunet: Dolby Digital
Ecran: 8 x 4,5 m
Cinematograful Ostroveni (ex Cinema "Flacara") apartine Tea
Casa Memoriala "Anton Pann" este un monument arhitectural construit in secolul al XVIII-lea si reconstituie peregrinarile carturarului si "dascalului de musichie" Anton Pann, pe meleagurile valcene.
Manastirea Surpatele este situata in judetul Valcea, comuna Frincesti, satul Surpatele, la doar 3 km de un alt lacas monahal reprezentativ: Manastirea Dintr-un Lemn.
A fost atestata documentar in 15
Lacul Bradisor se afla pe valea raului Lotru, la 35 km de Ramnicu Valcea, judetul Valcea, la baza Muntilor Capatanii si Lotru.
Este lac de acumulare artificial, rezultat in urma ridicarii barajului d
Muzeul de Istorie a Judetului Valcea se afla in cladirea fostei „Scoli cu ceas”, unul dintre simbolurile orasului si prezinta colectii de pe Valea Oltului din perioada antica si pana in prezent.
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.