Muzeul de Etnografie din Sacele, in forma actuala, a fost deschis in anul 1970, avand ca profil etnografic specificul pastoral al celor sapte sate sacelene.
Structura tematica a muzeului urmareste desfasurarea activitatilor principale practicate in gospodaria traditionala ilustrand agricultura, populatia ceangaiasca din zona cu precadere, cresterea animalelor, pastoritul transhumant, industria casnica textila si costumul local.
Muzeul de Etnografie este adapostit intr-o cladire monument istoric, atestata documenter in anul 1543, care servise anterior pret de trei secole loc de strangere a dijmelor. In cronicile medievale cladirea apare sub denumirea de Kuria sau Domus Dominorum iar pentru localnici are denumirea de Casa Dijmelor.
De-a lungul timpului cladirea a suferit modificari, aspectul actual datand din anul 1804. In anul 1962 monumentul este preluat de Muzeul din Brasov care organizeaza ulterior prima expozitie permanenta cu profil mixt istorico-etnografic.
Sectiunile in care este organizat muzeul sunt: Omul si pamantul, Pastoritul transhumnat, Lemnul, Industria textila casnica, Teascul de calcat stofa, Portul mocanilor, Portul ceangailor, Casa curata, Marame de borangic din Purcareni.
Adresa: Bulevardul Brasovului nr.153
Program pentru vizitare: marti - duminica 10.00-16.00
Muzeul de Etnografie din Sacele este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Brasov si imprejurimi, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Muzeul de Etnografie din Sacele
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Sacele