Apasati pe imagini pentru vizualizare
Muzeul municipal Ioan Raica este situat pe strada Mihai Viteazu nr.4, localitatea Sebes. Cladirea care adaposteste muzeul este una dintre cele mai vechi constructii de piatra din Sebes, aici fiind gazduiti voievozii Transilvaniei.
Colectia de arheologie prezinta istoria comunitatilor umane din zona Sebesului din epocile: neolitica, bronzului, fierului. Perioada romana este de asemenea bine ilustrata printr-o serie de artefacte provenite din aceeasi zona, constand din ceramica, statui si inscriptii din secolele II - III.
Alaturi de exponatele relevante pentru istoria evenimentiala sunt expuse si altele care ajuta vizitatorul sa poata reconstitui momente din viata de zi cu zi a sebesenilor: o mica colectie de ceasuri, vase din cositor, ceramica si portelan, faianta si sticla, ustensile si recipiente de farmacie.
Muzeul municipal Ioan Raica este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Transilvania, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Muzeul municipal Ioan Raica
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Sebes
Coordonate GPS: 45.9583282,23.5712929
Casa Zapolya este situata in centrul orasului Sebes si a fost construita in secolul al XV-lea in stil arhitectural eclectic. Imbina stilul gotic, baroc si renascentist.
In secolul al XV-lea, Casa Zap
Turnul Studentului din Alba, denumit si Turnul Croitorilor este asezat in sud-estul orasului. A fost construit in sec. al XV-lea, fiind destinat apararii.
Turnul are parter si patru nivele sustinute
Halele Breslelor sunt situate in Sebes, la est de Biserica Evanghelica. Pe zidul de incinta care inconjurata complexul monumental se afisau reclamele breslelor si se desfaceau produsele mestesugaresti
Rezervatia naturala Vulcanii noroiosi de la Boz este situata in Podisul Secaselor. Zona strict protejata se intinde pe o suprafata de un sfert de hectar: zona tampon, de aceeasi marime, se adauga si e
Lacul Martinie este un lac de origine antropica, aflat in Muntii Sureanu, in apropierea Masivului Stroe (1108 m alt).
Apartine bazinului hidrografic Sebes, fiind alimentat de Raul Martinie.
Acces:
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.