Apasati pe imagini pentru vizualizare
Muzeul de Istorie Naturala din Iasi a fost infiintat in data de 1834, la initiativa unui grup de membri ai Societatii de Medici si Naturalisti din Iasi, fiind primul Muzeu de acest gen infiintat ca institutie culturala. Scopul acestuia era de a prezenta bogatiile pamantene si subpamantene ale Moldovei, precum si curiozitati din alte parti ale lumii.
Patrimoniul muzeului cuprinde peste 300 000 de exemplare, printre care cele mai valoroase fiind colecţiile de insecte, moluste, amfibieni, reptile, pasari, minerale si plante. Un element aparte il constituie colectiile de cuiburi si oua, unice in tara.
Cea mai noua expozitie a muzeului este sectia Evolutia Omului, ce prezinta aparitia si transformarea biologica si culturala a speciei Homo Sapiens.
Muzeul de Istorie Naturala din Iasi, prin biblioteca si laboratoarele sale constituie o utila baza de studiu pentru toti cercetatorii din tara.
Adresa: Bd. Independentei nr.16, Iasi
Sursa
Muzeul de Istorie Naturala din Iasi este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Moldova, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Muzeul de Istorie Naturala din Iasi
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Iasi
Coordonate GPS: 47.1668282,27.5840282
Statuia ecvestra a lui Stefan cel Mare din Iasi este un monument de bronz inchinat domnitorului moldovean Stefan cel Mare (1457-1504).
Monumentul este amplasat in fata Palatului Culturii si a fost re
Biserica Doamnelor – Sfintii Atanasie si Chiril ai Alexandriei – este o biserica ortodoxa amplasata in centrul vechi al orasului Iasi, construita intre anii 1672-1674.
Biserica este realizata in
Existenta Gradinii Botanice din Iasi are o istorie zbuciumata care a parcurs o perioada de peste un secol pana sa ajunga asa cum o vedem si o admiram noi astazi.
In vechea capitala a Moldovei un loc
Palatul Culturii- palat al muzeelor, efigie a orasului Iasi - Palatul Culturii, recunoscut ca efigie a orasului Iasi, a fost construit in still neogotic si a reprezentat una din ultimele expresii ale
Biserica 40 de Sfinti din Iasi se afla in Copou si a fost inaltata de hatmanul Vasile Roset in anul 1760, obtinand statutul de stavropighie (de sine statatoare), tinand direct de Biserica cea mare, Pa
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.