Biserica Dominicana din Sighisoara a apartinut Manastirii Dominicane, lacas de cult demolat la sfarsitul secolului al XIX-lea. Biserica a fost construita in secolul al XIII-lea, fiind atestata documentar pentru prima data in anul 1298, intr-o indulgenta data de Papa Bonifaciu al VIII-lea.
Situata in Piata Cetatii din Sighisoara, asezarea bisericeasca se invecineaza cu Turnul cu Ceas din cetate, obiectiv turistic de maxim interes al orasului.
Biserica este simplu decorata, interiorul impresionand prin altarul construit in stil baroc, vechi din anul 1680 si prin obiectele vechi pe care le gazduieste, de o valoare istorica si artistica deosebita: cristelnita de bronz, turnata in anul 1440, un toc de usa din piatra sculptat in anul 1570 de pietrarul Toma in stil renascentist, zidit in peretele de nord si 35 de covoare orientale din secolul al XVII-lea.
Dimensiunile bisericii ating 44,5 metri lungime si 12,6 metri latime.
In 30 aprilie 1676, biserica a ars in intregime, iar toate piesele de mobilier dateaza din anii de dupa incendiu. Biserica a fost refacuta prin efortul financiar al cetatenilor.
Orga bisericii este folosita si astazi, intrucat biserica gazduieste numeroase concerte. Impresionantul instrument a fost sculptat de catre Johann West si pictat de pictorul peregrin Jeremias Stranovius.
Ultimele reparatii ale Bisericii Dominicane din Sighisoara dateaza din anii 1894 si 1929.
Biserica Manastirii Dominicane Sighisoara este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Transilvania, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Turistii care vor sa viziteze aceasta zona pot gasi
cazare Sighisoara
, la pensiunile si vilele din apropiere.