Casa Vlad Dracul din Sighisoara

Casa Vlad Dracul din Sighisoara
Casa Vlad Dracul din Sighisoara vezi pe harta Casa Vlad Dracul din Sighisoaravezi pe harta

Informatii despre Casa Vlad Dracul din Sighisoara

Localizare: Transilvania > Sighisoara Subcategorie: Casa

Casa Vlad Dracul din Sighisoara
Casa Vlad Dracul din Sighisoara
Apasati pe imagini pentru vizualizare
Casa Vlad Dracul este situata vis-a-vis de Casa Venetiana si este considerata a fi o cladire foarte veche, datata aproximativ in secolele XIV-XV. In aceasta cladire se presupune ca s-a stabilit intre anii 1431-1435, principele Vlad Dracul, fiul lui Mircea cel Batran, domnul Tarii Romanesti.

Vlad Dracul este tatal lui Vlad Tepes despre care la randul lui se presupune ca s-a nascut in 1431. Prin asocierea anului nasterii lui Vlad Tepes cu prezenta tatalui sau in acelasi an la Sighisoara, se presupune ca locul nasterii lui Vlad Tepes este acest burg medieval. Insa, acest lucru nu este dovedit din puinct de vedere istoric.

Vlad Dracul a infiintat la Sighisoara o monetarie unde se batea moneda care a circulat mai intai in Transilvania, si apoi in Tara Romaneasca. Astazi, Casa "Vlad Dracul" adaposteste un restaurant in stil medieval. Casa, in trecut locuinta oficiala, a apartinut primarului sau judelui regal al cetatii.


Casa Vlad Dracul din Sighisoara este unul dintre cele mai importante obiective turistice din Transilvania, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in apropiere.

Cei care vor sa-si petreaca aici vacanta isi pot lua cazare Sighisoara , in zona aflandu-se o serie de pensiuni si vile.

Coordonate GPS: 46.222128,24.790592




Vezi si alte obiective turistice din Sighisoara

Turnul cu Ceas este principalul punct de interes al cetatii si reprezinta simbolul orasului Sighisoara. A fost construit pentru a apara poarta principala a cetatii. Turnul a primit aceasta denumire da
Catedrala Ortodoxa se afla pe malul nordic al Tarnavei Mari. Edificiul a fost construit intre anii 1934-1937, dupa planurile arhitecului D. Petrescu in stil neo-romanesc. Turnul clopotnita se afla
Turnul Cositorarilor a fost construit odata cu zidul cetatii si are o pozitie exceptionala de aparare. Turnul a fost intr-o continua refacere, datorita incendiilor si cutremurelor prin care a trecut.
Adresa: Piata Muzeului nr. 6 - Cetate Telefon: 0788 115 511
Patrimoniul natural din jurul orasului a captat foarte repede atentia unor oameni de stiinta de reputatie nationala si internationala, precum si a multor institutii si organizatii guvernamentale si no


Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor. Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre acest site.

© 2004 - 2024 SC InfoTurism Media SRL. Toate drepturile rezervate.
Infopensiuni.ro va ofera pensiuni si vile din toate zonele turistice, oferte speciale, rezervari online.
Termenii si conditiile de utilizare | Politica de Confidentialitate | Politica de Cookie-uri | Legislatie | Contact  | Harta site