Cetatea Medievala Sighisoara

Cetatea Medievala Sighisoara
Cetatea Medievala Sighisoara vezi pe harta Cetatea Medievala Sighisoaravezi pe harta

Informatii despre Cetatea Medievala Sighisoara

Localizare: Transilvania > Sighisoara Subcategorie: Cetate

Cetatea Medievala Sighisoara
Cetatea Medievala Sighisoara Cetatea Medievala Sighisoara Cetatea Medievala Sighisoara Cetatea Medievala Sighisoara
Apasati pe imagini pentru vizualizare
Sighisoara este singura cetatate inca locuita din Europa de Sud Est. Monumentul istoric este protejat de UNESCO din anul 1999, fiind introdus in circuitul turistic intern si international.

Pentru prima data in anul 1280 a fost ridicata aici o cetate. In secolul al XIV-lea sub cetate s-au stabilit mestesugari organizati in bresle puternice, care au ridicat in jurul cetatii un zid de aparare din piatra, lung de 930 metri si inalt de 4 metri.

In secolul al XV lea, zidul a fost suprainalţat cu 3-4 metri, iar in urmatorii 200 de ani, inaltimea zidului pe alocuri atingea si 15 metri.

Au fost ridicate 14 turnuri, care poarta numele breslelor care le-au ridicat. 9 turnuri se vad si astazi, cel al Tabacarilor, al Cositorarilor, al Giuvaergiilor, al Frangherilor, al Macelarilor, al Cojocarilor, al Croitorilor, al Cizmarilor, al Fierarilor si Turnul cu Ceas.

Cel mai mare turn este Turnul cu ceas cu inaltimea actuala de 64 m, ce dateaza din secolul al XIV-lea. Zidurile groase de 2 m aparau depozitele de munitii, arhiva si trezoreria orasului, mandrindu-se cu un mecanism de ceas de lemn, care in anul 1648 a fost inlocuit cu unul metalic. Atunci au aparut si grupurile de statuete din lemn, care simbolizeaza zilele saptamanii. Cele sapte figurine ies pe rând la miezul nopţilor din turn. Legenda spune ca globul de aur din varf a fost pus acolo de un urias.

Tiglele multicolore ale Turnului cu ceas dateaza din anul 1894. Pana in anul 1556, la primul etaj a fost sediul primariei orasului. Din anul 1899 Turnul cu ceas adaposteste muzeul de istorie al orasului.

Printre vechile cladiri ale cetatii, la Sighisoara se desfasoara in fiecare an Festivalul de Arta Medievala, care da viata povestilor cu conti si contese, punand in scena piese de teatru, dans medieval si alte surprize.


Cetatea Medievala Sighisoara este unul dintre cele mai importante obiective turistice din Transilvania, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in apropiere.

Cei care vor sa-si petreaca aici vacanta isi pot lua cazare Sighisoara , in zona aflandu-se o serie de pensiuni si vile.

Coordonate GPS: 46.22284,24.790936




Vezi si alte obiective turistice din Sighisoara

Castelul familiei Bethlen se află în apropierea Sighişoarei, în satul Criş, din comuna mureşeană Daneş, în mijlocul unui parc cu copaci seculari. Despre acest palat nobiliar circulă multe
Primaria orasului este una din cele mai frumoase cladiri ale cetatii din punct de vedere architectonic. Aflata pe latura exterioara a cetatii, lipita de zidul acesteia, cladirea vegheaza, parca, asupr
Casa Memoriala Ilarie Chendi este asezata pe strada Nicolae Balcescu nr. 2 din Sighisoara, judetul Mures. Ilarie Chendi (1871-1913) a fost un critic literar roman, ce a apartinut curentului samanato
Casa Rosenthal este o cladire situata in Piata Hermann Oberth nr. 37 din Sighisoara, ce a apartinut lui Johann Schuller von Rosenthal, unul dintre primarii Sighisoarei in secolul al XVII-lea. Cladire
Turnul Cizmarilor marcheaza capatul de nord al zidului cetatii. Si el a fost afectat de incendiul din 1676, si a fost recladit in forma actuala in 1681. In partea din fata se gasea un bastion care a


Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor. Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre acest site.

© 2004 - 2024 SC InfoTurism Media SRL. Toate drepturile rezervate.
Infopensiuni.ro va ofera pensiuni si vile din toate zonele turistice, oferte speciale, rezervari online.
Termenii si conditiile de utilizare | Politica de Confidentialitate | Politica de Cookie-uri | Legislatie | Contact  | Harta site