Apasati pe imagini pentru vizualizare
Complexul turistic Baia Baciului este situat in judetul Prahova, localitatea Slanic Prahova (strada Baciului nr.16).
Este construit in jurul Muntelui de sare (considerat monument al naturii), fiind format din Lacul Baia Baciului, Grota Miresei, Baia Miresei si Lacul Baia Porcilor. Zona, unica in Europa, a fost declarata rezervatie naturala.
Complexul Baia Baciului va ofera stranduri cu apa sarata, piscine si locuri de joaca pentru copii, restaurant traditional romanesc Grota Miresei (160 locuri) deschis tot timpul anului, o parcare de 100 de locuri.
Pe marginea lacurilor de la Baia Baciului, Baia Porcilor, Baia Rosie sunt amenajate plaje pentru helioterapie. De mentionat ca Baia Baciului are o suprafata de 6.100 mp.
Complexul turistic Baia Baciului este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Valea Teleajenului, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Complexul turistic Baia Baciului
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Slanic Prahova
Coordonate GPS: 45.2316551,25.9358101
Lacul Baia Porcilor are o suprafata de 1.460 mp, o adancime de 1 m si o salinitate de 130 - 260 g/l. Pe fundul lacului se gaseste o cantitate insemnata de namol saturat, recomandat pentru calitatile s
Lacul Baia Baciului, declarat monument natural, s-a format in urma prabusirii tavanului exploatarii de la Slanic Prahova.
Lacul este cel mai mare din statiune si prezinta diferentieri ale gradului
Numele de Grota Miresei a aparut dupa anul 1920, cand, la patru zile dupa nunta, o localnica s-a sinucis, aruncandu-se din varful Muntelui de Sare, pentru ca parintii au fortat-o sa se marite cu un ba
Muntele de sare de la Slanic este situat in partea vestica a orasului Slanic Prahova si este considerat unul dintre cele mai frumoase areale geologice si geomorfologice ocrotite, inca din 1954.
Munte
Salina Slanic Prahova este una dintre cele mai mari saline din Europa, fiind situata in localitatea cu acelasi nume, la 400 m altitudine. Slanicul este cunoscut pentru importantele exploatari miniere
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.