Apasati pe imagini pentru vizualizare
Salina Slanic Prahova este una dintre cele mai mari saline din Europa, fiind situata in localitatea cu acelasi nume, la 400 m altitudine. Slanicul este cunoscut pentru importantele exploatari miniere de sare efectuate aici, desfasurate intre anii 1940-1970.
Prima mina din Slanic care a fost expoatata a fost Mina Unirea, initiata in anul 1938. Dupa ani de cercetari, in anul 1972 a fost introdusa in circuitul turistic si medical, datorita efectelor curative ale sarii de aici. In apropirerea Minei Unrea se gasesc minele Mihai si Carol, prima dintre ele fiind rezervata in exclusivitate concursurilor internationale de microaeromodele.
In statiunea Slanic se gasesc numeroase izvoare de apa cloruro-sodice, unele dintre ele formandu-se in gropile vechilor saline lacuri (Baia Baciului, Baia Verde, Baia Rosie), fiind apreciate pentru rolul benefic in tratamentul balnear, dar si ca simple zone de recreere.
Salina Slanic are 15 incaperi, ce se intind pe o suprafata de 80.000 mp si o adancime maxima de 217 m. Temperatura se mentine la 12 grade Celsius pe tot parcursul anului. Salina are deschiderea de 10 m la tavan si 32 m la talpa si o inaltime de 54 m. Diferenta de cota intre suprafata si vatra minei este de 208 m si este parcursa cu liftul in 90 de secunde.
La 40 de metri in sus de la tavanul salinei Unirea incepe podeaua unei saline mai mici - mina Mihai - care nu este accesibila publicului. Spatiul excavat ocupa un volum de 2,9 milioane metri cubi si se intinde pe o suprafata de 7.8 hectare.
Microclimatul bogat in aerosoli al salinei este eficient in tratamentul maladiilor respiratorii. In subteran este amenajat un sanatoriu pentru bolnavii astmatici carora li se asigura asistenta medicala de specialitate. Una dintre camerele subterane adaposteste un muzeu istoric de sare, denumit de autorul sau, sculptorul Iustin Nastase, \\\"Sala Genezei\\\", in care se pot admira busturile lui Traian si Decebal.
Salina Slanic Prahova este o destinatie turistica cunoscuta pentru paleta variata de activitati ce pot fi efectuate aici. Pe langa baza de tratament, sunt amenajate locuri pentru volei si fotbal, precum si stranduri pentru relaxare.
Salina Slanic Prahova este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Valea Teleajenului, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Salina Slanic Prahova
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Slanic Prahova
Coordonate GPS: 45.2358932,25.9414597
Complexul turistic Baia Baciului este situat in judetul Prahova, localitatea Slanic Prahova (strada Baciului nr.16).
Este construit in jurul Muntelui de sare (considerat monument al naturii), fiind f
Muzeul Sarii este situat in Casa Camarasiei din localitatea Slanic Prahova. Cladirea a fost inaltata la sfarsitul secolului al XVIII-lea, fiind resedinta functionarului domnesc ce se ocupa cu colectar
Strandul aflat in acest complex are captat izvor de apa sarata. Bazinul are doua trepte de adancime, prima fiind pentru copii.
Tarife: 35 ron (piscina, jacuzzi, lac natural sarat indiferent de ziua i
Slanic Prahova este una din statiunile balneoclimaterice din Romania foarte solicitate datorita factorilor naturali de cura si a climatului placut, puternic ozonat.
Statiunea este deschisa tot timpul
Muntele de sare de la Slanic este situat in partea vestica a orasului Slanic Prahova si este considerat unul dintre cele mai frumoase areale geologice si geomorfologice ocrotite, inca din 1954.
Munte
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.