Apasati pe imagini pentru vizualizare
Muntele de sare de la Slanic este situat in partea vestica a orasului Slanic Prahova si este considerat unul dintre cele mai frumoase areale geologice si geomorfologice ocrotite, inca din 1954.
Muntele de sare impresioneaza prin relieful carstic spectaculos, cu santulete si orificii tubulare, separate de creste ascutite, alveole, variate forme rezultate din precipitarea sarii, crapaturi adanci datorate dizolvarii sarii pe fisuri etc.
Suprafata rezervatiei este de 2 ha, cuprinzand si Grota Miresei, Baia Miresei, Lacul Mare si Baia Porcilor, ce fac parte din complexul Baia Baicului.
Nu se cunosc cu exactitate cauzele formarii muntelui; in jurul anului 1800 aici au existat 6 ocne de sare care ulterior s-au prabusit, iar ca urmare a fenomenelor naturale (alunecari de teren, cutremure, eroziuni), s-au format actualele forme de relief. Muntele este presarat cu o flora specifica: sararica (Salicornia Herbacaea), pelinul (Artemisia salina), steluta (Aster tripholium) etc.
Muntele de Sare de la Slanic este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Valea Teleajenului, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Pentru a vizita
Muntele de Sare de la Slanic
poti accesa una dintre ofertele de
cazare Slanic Prahova
, la pensiunile si vilele din apropiere.
Coordonate GPS: 45.2318153,25.9337788
Lacul Baia Porcilor are o suprafata de 1.460 mp, o adancime de 1 m si o salinitate de 130 - 260 g/l. Pe fundul lacului se gaseste o cantitate insemnata de namol saturat, recomandat pentru calitatile s
Salina Slanic Prahova este una dintre cele mai mari saline din Europa, fiind situata in localitatea cu acelasi nume, la 400 m altitudine. Slanicul este cunoscut pentru importantele exploatari miniere
Lacul Baia Baciului, declarat monument natural, s-a format in urma prabusirii tavanului exploatarii de la Slanic Prahova.
Lacul este cel mai mare din statiune si prezinta diferentieri ale gradului
Muntele Verde sau Piatra Verde s-a format prin consolidarea in timp a cenusei vulcanice, dispusa geologic in straturi cu suprafete perfect plane, tuf de origine vulcanica, care capata aceasta culoare
Lacul Miresei descoperit prin prabusirea Muntelui de sare are 1300 mp, adancime 32 m si un grad de salinitate de 260 g/l cu ape suprasaturate datorita prezentei lui intr-un masiv de sare.
Este cerce
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.