Muzeul Satului Bucovinean Suceava

Muzeul Satului Bucovinean Suceava
Muzeul Satului Bucovinean Suceava vezi pe harta Muzeul Satului Bucovinean Suceavavezi pe harta

Informatii despre Muzeul Satului Bucovinean Suceava

Localizare: Bucovina > Suceava Subcategorie: Muzeu

Muzeul Satului Bucovinean Suceava
Muzeul Satului Bucovinean Suceava
Apasati pe imagini pentru vizualizare
Ati fost vreodata la Muzeul Satului din Bucuresti? Daca v-a placut sa explorati viata taranului roman, cu siguranta veti aprecia colectia din Muzeul Satului Bucovinean din Suceava, “varul” mai tanar al muzeului bucurestean.

E bine sa va lasati la dispozitie timp berechet pentru a explora muzeul, care se intinde pe sase hectare, langa Cetatea de Scaun a Sucevei. Practic, un intreg sat bucovinean traditional a fost reconstituit in cele mai mici detalii, de cei care se straduiesc sa pastreze un coltisor din viata romaneasca autentica.

Desi a fost gandit prin anii 60 si inceput un deceniu mai tarziu, muzeul nu a avut o nastere prea usoara: odata inceput, a trebuit sa se opreasca lucrarile, dupa care au fost reluate, dupa ’90, pentru a continua pana in zilele noastre. In cele din urma, va cuprinde 80 de monumente de arhitectura popular, unele aflate si acum in constructie. Dar chiar daca nu este finalizat, muzeul ofera turistului o imagine fidela a vietii de taran in zona Sucevei.

Vizitatorul poate explora biserica satului, atelierele micilor mestesugari, moara, gospodariile localnicilor si, de ce nu, chiar si crasma.

Aici veti putea vedea, spre exemplu, cum arata un atelier de olar sau casele din Vicov, Radaseni sau Campulung Moldovenesc.

Un monument de arhitectura prezent in muzeu este Biserica Vama, originalul din localitatea cu acelasi nume datand din 1783. Langa biserica a fost plasata clopotnita, si ea reconstituita tot avand ca model pe cea din satul Vama.

O alta prezenta inedita in Muzeul Satului Bucovinean din Suceava este Casa Dorna Candreni, unicat pentru zona, continand, printre altele, piese folosite de barbati pentru munca din padure si la plutarit.

Satul romanesc traditional este atat de fidel reconstituit in Muzeul Satului Bucovinean din Suceava incat prin acesta curge chiar si un mic paraias, numit Paraul Morii, intrucat pe cursul sau a fost reconstituita o moara de la Manastirea Humorului.

Veti avea prilejul sa observati si case mai instarite, inspirate de “oraseni”, cu pridvor larg, dar si gospodarii de mari dimensiuni, cu anexele tipice – grajd, celar, coser etc.

Frumusetea acestui muzeu este ca, fiind in aer liber, poate fi vizitat atat vara, cat si iarna. Vara este inchis lunea si deschis de marti pana vineri de la 10.00 la 18.00 si in weekend de la 10.00 la 20.00. Iarna, e inchis sambata si duminica, insa poate fi vizitat de luni pana vineri, de la 09.00 la 15.30.


Muzeul Satului Bucovinean Suceava este unul dintre cele mai importante obiective turistice din Bucovina, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in apropiere.

Ti-ar placea sa vizitezi Muzeul Satului Bucovinean Suceava ? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de cazare Suceava

Coordonate GPS: 47.643588,26.271548




Vezi si alte obiective turistice din Suceava

Adresa: Str. Stefan cel Mare, nr. 36 Telefon: 0230 551 241
Planetariul din Suceava este situat pe strada Universitatii nr. 13 A, fiind format dintr-o sala circulara, mediateca si o sala expozitionala. A fost infiintat in anul 1982, ca o sectie a Complexului
Biserica Invierea Domnului din Suceava este o biserica ortodoxa construita in anul 1551 ce a fost inclusa pe Lista monumentelor istorice din judetul Suceava din anul 2004. Biserica este cunoscuta si s
Cascada Tihu este o cascada inalta de aproximativ 8 metri, situata in Parcul National Calimani, la 500 de m de la afluenta cu paraul Tihu in amonte de paraul Umed.
Biserica Sf. Nicolae din Suceava este o biserica ortodoxa construita in anul 1611, fiind inclusa pe Lista monumentelor istorice din judetul Suceava din anul 2004. Ea se afla situata pe Str. Mihai Vite


Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor. Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre acest site.

© 2004 - 2024 SC InfoTurism Media SRL. Toate drepturile rezervate.
Infopensiuni.ro va ofera pensiuni si vile din toate zonele turistice, oferte speciale, rezervari online.
Termenii si conditiile de utilizare | Politica de Confidentialitate | Politica de Cookie-uri | Legislatie | Contact  | Harta site