Apasati pe imagini pentru vizualizare
Rezervatia naturala de tip mixt Buhui - Marghitas este o arie protejata de interes national situata in judetul Caras-Severin, pe teritoriul administrativ al orasului Anina.
Rezervatia se afla in Muntii Aninei (lant muntos ce apartine grupei montane a Muntilor Banatului), fiind inclusa in Parcul National Semenic - Cheile Carasului. Se intinde pe o suprafata de 979 ha si reprezinta o zona cu vai, lacuri (Lacul Buhui), izvoare, doline, abrupturi calcaroase, sectoare cu chei, lapiezuri, pesteri (Pestera Buhui, Pestera Marghitas), pajisti, paduri si poieni.
Flora rezervatiei este diversificata, aici fiind intalnite specii arboricole de fag, gorun, brad, molid, carpen, frasin, ulm, paltin de munte; arbusti ca: liliacul salbatic, scumpia sau specia sub numele popular de „ghimpe”, iar la nivelul ierburilor specii floristice precum: brandusa galbena, brandusa de toamna, o specie de garofita, sofranul etc.
Fauna este alcatuita din specii de mamifere (urs brun, caprioara, lup, ras, pisica salbatica, vulpe), specii de pasari, insecte, pesti, reptile si batracieni.
Cai de acces: Drumul national (DN58) - Resita - Carasova - Anina - urmand drumul pana la Cabana Maial
Marcaje turistice:
Cruce rosie: Anina - Lacul Buhui - Marghitas;
Triunghi rosu: Lacul Buhui - Dealul Trei Movile - Valea Minisului;
Triunghi galben: Lacul Buhui - Poiana Mosneagului - Poneasca)
Rezervatia naturala Buhui - Marghitas este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Banat, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Rezervatia naturala Buhui - Marghitas
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Anina
Coordonate GPS: 45.072778,21.891389
Parcul National Semenic-Cheile Carasului se afla in sud-vestul tarii, in judetul Caras – Severin, accesul facandu-se din localitatile Resita, Iabalcea, Carasova, Anina, Prigor, Crivaia, Garana.
Tra
In apropierea localitatii Anina din judetul Caras Severin se afla Lacul Buhui, cel mai vechi lac de acumulare subteran.
Lacul a fost amenajat in 1884, prin bararea cursului paraului Buhui, afluen al
Istoric: Intrarea este cunoscuta de localnici. Ea a fost explorata în 1959 de V. Secu, care o descrie sub numele de Pestera Anina, iar in 1961 A. Negrea si St. Negrea efectueaza cercetari biospeologi
Denumita si Pestera Crivina, Pestera Ponor Uscata este localizata in apropierea soselei ce leaga Anina de Oravita, pe partea stanga a acesteia, in Podisul Uteris, la altitudinea de 620 m. Se intinde p
Pestera Buhui se afla in bazinul Buhui, in partea centrala a muntilor Aninei si este a doua pestere ca marime din Muntii Banatului, dupa Pestera Comarnic. Lungimea totala a galeriilor este de 3.217 m,
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.