Lacul Calcescu (circul Galcescu) se afla in Muntii Parang la o altitudine de 1.925 metri, fiind cel mai intins iezer glaciar din acest masiv (3,2 hectare) si avand o adancime de 9.6 metri.
Lacul Galcescu este declarat monument al naturii, iar imprejurimile constituie o rezervatie naturala (geologica, floristica si peisagistica). Rezervatia de la lacul Galcescu se afla in bazinul Lotrului si a fost infiintata inca din 1932, cuprinzand lacul si imprejurimile sale.
Vegetatia este speciala in aceast zona, la limita superioara a padurii de molid, intalnindu-se pe alocuri cate un zambru (Pinus cembra), relict glaciar, monument al naturii. De asemenea, se mai intalneste ghintura galbena iar poienile sunt ingalbenite de florile bulbucilor de munte.
Fauna este reprezentata de capre negre, urs, lup, mistret, vulpe, pisica salbatica, pars cenusiu, ras, vipera cu corn, broasca testoasa de uscat.
Sursa
Lacul Calcescu (circul Galcescu) este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Valea Oltului, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Lacul Calcescu (circul Galcescu)
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Baile Govora
Coordonate GPS: 45.350708,23.6120148
Manastirea dintr–un Lemn (sec. XVII) ascunde o icoana facatoare de minuni a Fecioarei. Manastirea Bistrita (1491), Cotmeana (1387), Arnota (1634), Surpatele (sec. XV), Cozia, pe Olt devenita lacas
Manastirea Turnu se afla in localitatea Turnu, judetul Valcea pe malul stang al Oltului la doi kilometri de ctitoria voievodului Mircea cel Batran, Manastirea Cozia
In anul 1676, dupa ce episcopul Va
Lacasul de cult, cu Hramul "Sfintii Imparati Constantin si Elena", a fost ctitorit intre anii 1693 – 1697 in timpul domniei lui Constantin Brancoveanu. Actualmente se afla in patrimoniul UN
Manastirea Govora este amplasata in judetul Valcea, pe raza comunei Mihaesti, la 6 km de Baile Govora si la 18 km de municipiul Ramnicu Valcea.
Ridicata partial in secolul al XIV-lea si al XV-lea, d
Pestera Valea Bistritei se afla in Cheile Bistritei, in bazinul superior al Raului Bistrita, Muntii Capatanii, judetul Valcea la o altitudine de 830 de metri.
Pestera este declarata monument al natur
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.