Apasati pe imagini pentru vizualizare
Muzeul de arta Casa Simian este adapostit in cladirea care a apartinut familiei Nae si Tita Simian originari din Salistea Sibiului, proprietari ai unei fabrici de incaltaminte in Ramnicu Valcea, la jumatatea secolului XX.
Arhitectura casei este de orientare neoromaneasca si neutra, cu elemente stilistice multiple romanice, gotice, renascentiste, creand o impresie generala de vila italiana, accentuata de existenta gradinii interioare, terasata, cu portic si acoperis din olane.
Muzeul de Arta reuneste lucrari de valoare de pictura si de sculptura romaneasca, apartinand unor artisti de renume de la sfarsitul secolului al XIX-lea: Nicolae Grigorescu, Nicolae Vermont, Sabin Popp, Ipolit Strambu, Sava Hentia, Ion Georgescu, F.Storck. Din prima jumatate a secolului XX, muzeul detine lucrari de Gh.Petrascu, Nicolae Tonitza. Th.Pallady, C.Michailescu, precum si lucrari de sculptura realizate de George Apostu, Ovidiu Maitec si Costel Badea.
O piese aparte o constituie un tablou din Scoala venetiana din prima jumatate a secolului al XVIII-lea. Sunt incluse si obiecte de arta veche romaneasca, icoane si obiecte de cult din colectia Muzeului Judetean, valorificand tendinte formale din secolele XVI – XIX, reprezentative pentru judetul Valcea.
Muzeul de Arta organizeaza in fiecare an expozitii de pictura si sculptura contemporana, iar in timpul verii, in curtea interioara expun artisti plastici din localitate.
Sursa
Muzeul de arta Casa Simian este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Valea Oltului, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Muzeul de arta Casa Simian
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Baile Govora
Coordonate GPS: 45.1075325,24.3624268
Situati la circa 20 km nord de Ramnicu Valcea, Muntii Coziei strajuiesc intrarea in Defileul Oltului.
Natura a reusit aici o admirabila creatie, imbinand minunata lume a stancilor, padurilor si a fau
Pestera Ursilor este situata pe versantul vestic al Cheilor Bistritei, aproximativ la 1km de Manastirea Bistrita, masivul Buila-Vanturarita, judetul Valcea.
Pestera nu este electrificata si este acc
Manastirea dintr–un Lemn (sec. XVII) ascunde o icoana facatoare de minuni a Fecioarei. Manastirea Bistrita (1491), Cotmeana (1387), Arnota (1634), Surpatele (sec. XV), Cozia, pe Olt devenita lacas
Schitul Jgheaburi este situat in judetul Valcea, satul Piscul Mare, comuna Stoenesti, la nord-vest de Ramnicu Valcea.
Minunata bisericuta a schitului inchinata Nasterii Maicii Domnului adaposteste o o
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.