Pestera Ursilor Valcea

Pestera Ursilor Valcea vezi pe harta Pestera Ursilor Valceavezi pe harta

Informatii despre Pestera Ursilor Valcea

Localizare: Valea Oltului > Baile Govora Subcategorie: Pestera

Pestera Ursilor este situata pe versantul vestic al Cheilor Bistritei, aproximativ la 1km de Manastirea Bistrita, masivul Buila-Vanturarita, judetul Valcea.

Pestera nu este electrificata si este accesibila doar pe o lungime de 600-700m cu echipament adecvat.

Intrarea in pestera este la o inaltime de circa 50 de metri fata de nivelul raului si detine dimensiuni impresionante: aproximativ 35m inaltime si 20m latime. Forma intrarii poate fi asemuita cu o palnie, indreptata in jos, galeria principala pornind din partea de jos a acesteia. Exista cateva galerii secundare care pornesc din galeria principala.

Au fost gasite urme de civilizatie, datand din perioada Neoliticului, din cultura Cucuteni, din perioadele daca, romana si medievala.

Cateva specii diferite de lilieci se adapostesc in Pestera Ursilor, dar nu exista colonii de hibernare. Numele pesterii provine de la fosilele de urs de pestera (Ursus Spelaeus) gasite in interior. Au mai fost gasite in interior si vestigii istorice datate din Neolitic, cultura Cucuteni si perioadele daca, romana si medievala.

Accesul se face pe drumul spre Targu Jiu, catre satul Bistrita, pana la manastirea Bistrita, apoi pe Valea Bistritei, in Cheile Bistritei, aproximativ 1 km de la manastire si 500-600 de metri de la intrarea in chei.


Pestera Ursilor Valcea este unul dintre cele mai importante obiective turistice din Valea Oltului, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in apropiere.

Pentru a vizita Pestera Ursilor Valcea poti accesa una dintre ofertele de cazare Baile Govora , la pensiunile si vilele din apropiere.

Coordonate GPS: 45.2512779,24.0939903




Vezi si alte obiective turistice din Baile Govora

Schitul Pahomie este situat in localitatea Baile Olanesti, comuna Barbatesti, la 30 km de Ramnicu Valcea. Accesul se face pe DN 64A, Ramnicu Valcea-Baile Olanesti, trecand prin Pausesti-Maglasi, la
Lacul Calcescu (circul Galcescu) se afla in Muntii Parang la o altitudine de 1.925 metri, fiind cel mai intins iezer glaciar din acest masiv (3,2 hectare) si avand o adancime de 9.6 metri. Lacul Gal
Lacasul de cult, cu Hramul "Sfintii Imparati Constantin si Elena", a fost ctitorit intre anii 1693 – 1697 in timpul domniei lui Constantin Brancoveanu. Actualmente se afla in patrimoniul UN


Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor. Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre acest site.

© 2004 - 2024 SC InfoTurism Media SRL. Toate drepturile rezervate.
Infopensiuni.ro va ofera pensiuni si vile din toate zonele turistice, oferte speciale, rezervari online.
Termenii si conditiile de utilizare | Politica de Confidentialitate | Politica de Cookie-uri | Legislatie | Contact  | Harta site