Apasati pe imagini pentru vizualizare
Muzeul Municipal de Istorie si Etnografie Beius, judetul Bihor, se afla in Piata Samuil Vulcan nr.1, localitatea Beius in cladirea monument istoric, fosta casa a memorandistului Vasile Ignat si a martirului Ioan Ciordas. Aceasta a fost construita la sfarsitul secolului al XIX-lea in stil eclectic, cu dominanta baroca.
Muzeul este organizat ca muzeu de istorie si etnografie reprezentativ pentru zona Beius - Vascau, respectiv bazinul superior al Crisului Negru.
Elementul de baza al colectiei este etnografia si arta populara, ce detine aproximativ 3.000 de piese iar colectia de istorie si arheologie cuprinde piese din neolitic, epoca bronzului, civilizatie dacica, ev mediu si istorie moderna.
Muzeul Municipal de Istorie si Etnografie Beius este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Crisana, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Muzeul Municipal de Istorie si Etnografie Beius
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Beius
Coordonate GPS: 46.667511,22.3473473
Pestera Meziad este una dintre cele mai spatioase si mai lungi pesteri din tara noastra, fiind situata pe Valea Meziadului, in partea sud estica a Muntilor Padurea Craiului si vestul Muntilor Apuseni.
Varful Carligati reprezinta o rezervatie naturala de tip botanic situata in sud-estul judetului Bihor, pe teritoriul administrativ al comunei Budureasa.
Aria protejata are o suprafata de 10 ha si inc
Varful Buteasa (1.792 m) este o rezervatie naturala de tip botanic, situata in sud-estul judetului Bihor, pe teritoriul administrativ al comunei Budureasa.
Aria naturala are o suprafata de 2 ha si pr
Pestera Coliboaia este situata la o altitudine de 560 m, in Valea Sighistelului, cu 120 m in amonte fata de Pestera Magura.
Cea mai simpla cale de acces este prin satul Sighistel din apropierea locali
Sistemul Carstic Pestera Cerbului - Avenul cu Vaca este o rezervatie naturala de tip speologic, situata in sud estul judetului Bihor, pe teritoriul administrativ al comunei Budureasa.
Aria protejata
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.