Apasati pe imagini pentru vizualizare
Muzeul de Stiinte ale Naturii Braila se afla in Parcul Monument si este alcatuit din: sala de expozitie permanenta, sala de expozitii temporare, sala cu acvarii cu pesti exotici si un laborator de conservare-restaurare.
Muzeul a fost infiintat in anul 1881, la 23 august, printr-un decret regal semnat de Regele Carol. Acesta nu are insa viata lunga, din lipsa de specialisti.
In anul 1964 se deschide Sectia de Stiinte ale Naturii, in cladirea restaurantului vechi din Parcul Monument.
Patrimoniul muzeului cuprinde colectii: botanica, celenterate, gasteropode, crustacee, insecte, pesti, amfibieni, reptile, pasari, mamifere, geologie.
Muzeul desfasoara activitati stiintifice pe directii clar stabilite: activitati de cercetare specifice de dezvoltare a patrimoniului cultural, activitati de cercetare specifice de preparare, conservare si restaurare a pieselor patrimoniale, activitati stiintifice de cercetare a faunei si florei locale sau din alte zone din tara, activitati stiintifice legate de cercetarea muzeografica.
Sursa
Muzeul de Stiinte ale Naturii Braila este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Muntenia, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Muzeul de Stiinte ale Naturii Braila
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Braila
Coordonate GPS: 45.2547455,27.9438686
Statuia Ecaterinei Teodoriu din Braila, amplasata pe B-dul Independentei nr. 4, in fata Colegiului Gheorghe Murgocia, fost realizata de sculptorul Vasile Ionescu-Varo.
Statuia realizata in ronde-boss
Casa colectiilor de arta din Braila, se afla pe strada Belvedere si este renumita prin faptul ca detine peste 3000 de piese de arta plastica si decorativa.
Anastase Simu a fost initiatorul constituir
Teatrul "Maria Filotti" din Brăila este o instituţie de prestigiu a teatrului românesc, având o tradiţie de 150 de ani, dintre care 50 de ani de activitate permanentă. Clădirea teatrului a fost
Popina Blasova se afla in nord-estul Insulei Mari a Brailei, in apropierea Lacului Blasova.
A fost declarata monument al naturii datorita unicitatii sale in relieful judetului Braila.
Se intinde
Muzeul de Arta Braila a luat fiinta in momentul in care colectionarului Anastase Simu (1854-1935) a donat "scumpului ...oras natal Braila", 30 de lucrari de arta pentru a fi expuse in saloanele primar
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.