Muzeul din Bocşa

Muzeul din Bocşa vezi pe harta Muzeul din Bocşavezi pe harta

Informatii despre Muzeul din Bocşa

Localizare: Transilvania > Benesat Subcategorie: Muzeu

Muzeul din Bocşa
Muzeul din Bocşa
Apasati pe imagini pentru vizualizare
Satul Bocşa se află destul de aproape de Zalău, la doar 18 kilometri, adăpostind muzeul care îl celebrează pe Simion Bărnuţiu, un om extrem de important pentru Revoluţia Transilvăneană, care a avut loc între anii 1948 şi 1949. El a fost unul dintre cei care a susţinut foarte mult această mişcare, fiind un adevărat erou al românilor asupriţi şi filosof al vremii.

Muzeul a fost înfiinţat în 1985, aflându-se chiar în centrul localităţii, într-o clădire veche, din perioada dintre cele două războaie mondiale, plină de însemnătate istorică. Centrul cultural are trei săli principale de expoziţie, o bibliotecă ce se extinde în două camere, cu cărţi dintre cele mai vechi şi de valoare, o sală de conferinţe pentru personalităţile şi evenimentele importante care se petrec în Bocşa şi încă o sală menită activităţilor fizice.

Expoziţia în sine este destul de complexă. O parte din ea prezintă costume tradiţionale româneşti care se purtau în zona aceea, dar şi lucruri pe care românii le foloseau în gospodărie, de la îngrijitul pământului până la lăzi frumos gravate în care se depozitau diverse bunuri, obiecte de mobilier sau lucruri necesare în bucătărie.

O altă încăpere este proiectată ca un loc de reflectare a istoriei comunei Bocşa, arătând evoluţia sa din cele mai vechi timpuri, din perioada neolitică până în zilele noastre.

Cea din urmă cameră a muzeului este dedicată în întregime personalităţii lui Simion Bărnuţiu, născut la Bocşa. Această încăpere este plină de panouri, documente şi imagini care explică întreaga sa activitate de profesor, mare gânditor, filosof şi lider al uneia dintre cele mai mari mişcări din istoria României.

Intrarea este liberă, iar grupurile mari pot primi un ghid dacă se adresează celor de la centrul cultural. Dacă tot aţi ajuns la Bocşa, vă puteţi reculege şi la cripta lui Simion Bărnuţiu, aflată în biserica din sat. Tot în localitate se află şi monumentul dedicat luptătorului paşoptist, care a fost dezvelit în 1889.

Pentru a ajunge în acest loc minunat, nu trebuie să te îndepărtezi foarte mult de Zalău, ci doar să porneşti într-o plimbare cu maşina personală sau transport în comun pe drumul european 81.


Muzeul din Bocşa este unul dintre cele mai importante obiective turistice din Transilvania, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in apropiere.

Ti-ar placea sa vizitezi Muzeul din Bocşa ? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de cazare Benesat

Coordonate GPS: 47.470702,22.522879




Vezi si alte obiective turistice din Benesat

Manastirea Stramba se afla in localitatea Paduris, comuna Hida, judetul Salaj si este manastire de calugari cu viata de obste, in prezent cu 4 vietuitori. Biserica de lemn a fost ridicata spre sfarsi
Lacul Benesat este situat pe teritoriul localitatii cu acelasi nume din judetul Salaj, in apropiere de DN 108A Zalau-Baia Mare. Se intinde pe o suprafata de 4,5 ha, avand o adancime de 3 m. Lacul
Biserica de lemn din Balan Josani, judetul Salaj, se afla in partea de jos a satului Balan si este una dintre cele mai frumoase si mai valoroase biserici de lemn din Salaj. Mesterul care a inaltat-o
Situl arheologic Pestera Cuciulat este situat pe teritoriul satului Cuciulat, Valea Somesului, intr-o fosta cariera de calcar. Pestera a fost descoperita in anul 1978, de o echipa de speologi amatori


Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor. Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre acest site.

© 2004 - 2024 SC InfoTurism Media SRL. Toate drepturile rezervate.
Infopensiuni.ro va ofera pensiuni si vile din toate zonele turistice, oferte speciale, rezervari online.
Termenii si conditiile de utilizare | Politica de Confidentialitate | Politica de Cookie-uri | Legislatie | Contact  | Harta site