Apasati pe imagini pentru vizualizare
Biserica Curtea Veche este cel mai vechi lacas de cult din Bucuresti, aflandu-se in apropierea Hanului lui Manuc. Biserica a fost inaltata la mijlocul secolului al XVI-lea de catre domnitorul Mircea Ciobanul si Doamna Chiajna, fiica lui Petru Rares.
Domnitorul Stefan Cantacuzino i-a adaugat in anul 1715 un pridvor si un perete care sa desparte pe barbati si femei, potrivit pisaniei care se afla deasupra usii de intrare in biserica.
Domnitorul Constantin Mavrocordat a marit biserica in secolul XVIII, adaugand doua paraclise, fiind demolate insa secolul urmator de catre arhitectii domnitorilor Gheorghe Bibescu si Barbu Stirbey, acestia incercand sa redea bisericii infatisarea initiala.
In anul 1847 biserica a fost afectata de marele foc de la 23 martie 1847. Au fost refacute picturile executate de profesorul Constantin Lecca iar fatadele au fost decorate in stil neoclasic.
In anul 1852, mitropolitul Nifon al Ungrovlahiei a tarnosit biserica, adaugandu-i hramul Sfantul Antonie cel Mare.
Dupa Primul Razboi Mondial, biserica a intrat intr-un amplu plan de restaurare, finalizat in anul 1935.
Hramul bisericii este Buna Vestire.
Biserica Curtea Veche este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Muntenia, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Turistii care vor sa viziteze aceasta zona pot gasi
cazare Bucuresti
, la pensiunile si vilele din apropiere.
Coordonate GPS: 44.4300461,26.1012154
Palatul Telefoanelor este o cladire reprezentativa a Bucurestiului, aflata în centrul capitalei, pe Calea Victoriei. In prezent aici are sediul compania independenta de comunicatii Romtelecom.
Palat
Muzeul National de Arta Contemporana a fost infiintat in anul 2001, intr-una din aripile Palatului Parlamentului, in urma deciziei Guvernului Romaniei.
Acesta a fost constituit prin fuziunea Oficiulu
Monumentul Avantul Tarii din Bucuresti (str. Brezoinu) a fost realizat de sculptorul Emil Wilhelm Becker impreuna cu arhitectul Arghir Culina si inaugurat in 1921 pe Calea Grivitei, pentru ca dupa un
Intr-o perioada tumultoasa, cum este cea pe care o traversam acum, avem nevoie de repere culturale, de puncte de sprijin, pentru a ne reincarca bateriile si pentru a ne regandi perspectivele.
In acel
Foisorul de Foc este o cladire de 42 metri înaltime din București aflata intre Obor, Calea Moșilor si Nerva-Traian, mai precis: la intersecția strazii Traian cu bulevardul Regele Ferdinand, in ime
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.