Apasati pe imagini pentru vizualizare
Muzeul Geologic National adaposteste in cele 22 de sali special amenajate pentru vizitare, un impresionant patrimoniu cultural-stiintific reprezentat prin remarcabile colectii geologice (de minerale, roci si fosile) din tara sau din strainatate. Vizitarea lui se adreseaza atat publicului larg, in special elevi si studenti, cat si specialistilor.
Palatul Muzeului Geologic National a fost destinat initial Institutului Geologic al Romaniei si a fost cladit intre anii 1906-1908, dupa proiectul renumitului arhitect Stefanescu.
Realizata intr-un stil neobrancovenesc, cladirea a fost declarata monument arhitectonic, in incinta sa fiind adapostit astazi, Muzeul Geologic. Legea de infiintare a Institutului Geologic al Romaniei dateaza din 1906, cand Regele Carol I, prevedea in regulamentul de aplicare ca "se vor alcatui colectiuni de roci si minerale din tara care, cu invoirea directorului vor putea fi vizitate si consultate de public", colectiuni care au fiintat pana la seismul din 1977.
Refacerea cladirii in urma distrugerilor provocate de cutremur a fost urmata de realizarea, poate a celui mai frumos muzeu de Stiinte ale Pamantului din regiunea central-estica a Europei.
Muzeul a fost inaugurat si deschis oficial in aprilie 1990, Bucurestiul avand acum in cladirea construita la inceput de secol pentru Institutului Geologic al Romaniei, un muzeu geologic aparte, care prin stradaniile multor cercetatori ofera publicului intr-o sistematizare logica si extrem de atractiva, cele mai moderne idei care stau la baza stiintelor Terrei.
Muzeul adaposteste un tezaur stiintific inestimabil, reprezentat prin colectii stiintifice stabile (mineralogice, petrografice si paleontologice), recunoscute pe plan international.
In splendidele sali ale acestui Palat al Stiintelor Geologice, pentru publicul avid de cunoastere sunt prezentate, ca intr-un tratat de geologie, rezultatele cercetarilor generatiilor de geologi.
Aici se poate face o incursiune in lumea feerica a mineralelor frumos cristalizate (numite sugestiv "flori de mina"), fantastic colorate sau fluorescente (cea mai mare colectie de acest tip din tara), constituind uneori pietre pretioase si semipretioase, sau in lumea de basm a fosilelor.
Vizitarea muzeului ofera celor interesati ocazia unui adevarat dialog cu Pamantul, despre compozitia, originea si istoria sa ori de a filozofa despre spatiul, timpul si evenimentele geologice. Aici poate fi admirata o impresionanta colectie de roci de la noi din tara.
De asemenea se pot vedea, pe langa numeroasele fosile de plante si animale, si extraordinarele reconstituiri ale unor vertebrate mari descoperite in stratele geologice de pe teritoriul Romaniei, inclusiv cativa dinozauri in marime naturala, dintre cei descoperiti in regiunea Hateg.
Vizitatorilor le sunt propuse diferite tematici specifice si trasee ale muzeului, in functie de preferinta sau de timpul disponibil.
Adresa : Sos. Kiseleff nr.2
Telefon : 021/212 89 52
Muzeul Geologic National este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Muntenia, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Cei care vor sa-si petreaca aici vacanta isi pot lua
cazare Bucuresti
, in zona aflandu-se o serie de pensiuni si vile.
Coordonate GPS: 44.455231,26.085209
Manastirea Mihai Voda este una din cele mai vechi constructii din Bucuresti, ctitorie a lui Mihai Viteazul. A fost ridicata de marele voievod pe locul unei
foste biserici, ctitorita, conform unor doc
Grupul statuar din bronz infatisand trei tineri in plina alergare, toti trei cu bratul drept intins inainte intr-un gest care sugereaza efortul de a prinde, de a atinge ceva.
Monumentul, inalt de 1,7
Monumentul Infanteriei Romane este situat in parcul Kiseleff din Bucuresti, peste drum de bustul lui Nae Leonard.
Este cunoscut si sub denumirea de "Coloana lui Bolborea", dupa numele artistului si
Muzeul National de Istorie a Romaniei ocupa 8.000 mp si isi are sediul intr-o impunatoare cladire considerata monument de arhitectura.
In cele circa 60 de sali sunt prezentate exponate de o reala va
Gradina Zoologica se intinde pe o suprafata de 5,8 hectare, spatiu care expune si protejeaza colectii de animale avand, inca de la infiintare, 2 scopuri principale: conservarea faunei si educarea publ
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.