Apasati pe imagini pentru vizualizare
Muzeul Municipal Bucuresti are profilul axat pe arheologie medievala, arheologie preistorica, arta plastica romaneasca, istorie si a fost infiintat in anul 1921.
In anul 1956 muzeul este atribuit Palatului Sutu, monument istoric, datand din anul 1838.
Colectia Muzeului Municipal Bucuresti, sectia de arheologie cuprinde piese incepand din paleolitic, neolitic, epoca bronzului, geto-dacice de la Fundeni, Snagov, Popesti-Novaci, Dealul Piscului. Colectia de numismatica, medalistica si sigilografie: tezaure monetare otomane, austriece, rusesti, sigilii evocand marile familii boieresti. Colectia de fotografii: peste 49.000 de fotografii, clisee pe sticla, filme, incluzand primele imagini fotografice ale orasului Bucuresti.
Colectia de documente cuprinde: hrisoave, cele mai vechi datand din 1488-1582, fondul Manuc (in limba armeana cu caractere turcesti), documente medievale, moderne si contemporane.
Colectia de harti si planuri detine aproape 1000 de piese privitoare la istoria orasului Bucuresti, la Peninsula Balcanica, cursul Dunarii, precum si la unele mosii ale boierilor.
Sectia de arta plastica este alcatuita din tablouri, desene, pietre funerare, steme.
Adresa: B-dul Ion C. Bratianu, Nr. 2, Sector 3
Program: zilnic 10-18, Luni si Marti inchis.
Muzeul Municipal Bucuresti este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Muntenia, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Muzeul Municipal Bucuresti
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Bucuresti
Coordonate GPS: 44.4347687,26.1021519
Statuia Generalului Charles de Gaulle aflata la intrarea in Parcul Herastrau a fost inaugurata in toamna anului 2006. Monumentul a fost realizat de sculptorul Mircea Spataru.
Charles de Gaulle a fost
Bustul lui Nicolae Iorga realizat in bronz de sculptorul Ion Irimescu este asezat in fata Institutului de Istorie pe care, de asemenea l-a fondat si care ii poarta numele.
A fost dezvelit in 1976, cu
Biserica Curtea Veche este cel mai vechi lacas de cult din Bucuresti, aflandu-se in apropierea Hanului lui Manuc. Biserica a fost inaltata la mijlocul secolului al XVI-lea de catre domnitorul Mircea C
Curtea Sticlarilor este constructie care gazduia in trecut atelierele mestesugarilor care sulfau sticla.
Balconul lung din lemn lacuit, dar si ferestrele cu arcade ale acestei cladiri din 1716, car
Palatul Telefoanelor este o cladire reprezentativa a Bucurestiului, aflata în centrul capitalei, pe Calea Victoriei. In prezent aici are sediul compania independenta de comunicatii Romtelecom.
Palat
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.