Apasati pe imagini pentru vizualizare
Baile Telega sunt situate in judetul Prahova, in apropiere de orasele Campina și Breaza.
Inca din anii '30, Telega era renumita pentru baile sale, in jurul acestor bai dezvoltandu-se turismul balneoclimateric.
Propietatile curative ale bailor minerale de aici au depasit granitele tarii, fiind recunoscute recent chiar de Institutul Balnear Francez, care a confirmat ca apele cloruro-sodice din localitate ocupa locul doi in Europa si locul cinci in lume in ceea ce priveste contributia in vindecarea a numeroase boli.
Telega dispune de un strand cu bai reci, plaja cu locuri de joaca pentru copii, cabane de odihna, umbrare, restaurant cu produse ca la mama acasa. In acelasi perimetru s-au ridicat recent mai multe constructii in sprijinul celor care-si cauta sanatatea aici: un modern pavilion de bai calde, sauna, sali de masaj, cabinet cosmetic, precum si cabinet medical cu personal de specialitate.
Punctul de atractie ramane, insa, lacul sarat Telega, care are o adancime de 150 metri, bogat in calciu, magneziu si potasiu. Baile Minerale Telega atrag in fiecare an mii de turisti, din tara si din intreaga lumea, calitatile terapeutice ale lacurilor sarate de aici fiind recunocute inca din secolul al XIX-lea.
Statiunea Baile Telega este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Valea Prahovei, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Statiunea Baile Telega
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Campina
Coordonate GPS: 45.110543,25.793481
Lacul Miresei se afla in apropierea Bisericii Sfintii Voievozi din Campina si este o destinatie mai neobisnuita, datorita povestirilor ce s-au format in jurul ei. Se spune ca in jurul anului 1200, pe
Un eveniment de mare importanta in viata orasului, a fost darea in exploatare a caii ferate Ploiesti - Predeal la 1 decembrie 1879.
Constructia garii a inceput in anul 1875, de catre societatea engle
Casa memoriala Nicolae Grigorescu se afla pe B-dul Carol din localitatea Campina, intr-o cladire veche, construita intre anii 1902-1904, in care pictorul si-a petrecut ultimii ani din viata (1904-1907
Schitul Sfantul Nicolae Slobozia are o istorie zbuciumata, trecand prin numeroase etape, azi apartinand parohiei Sfantul Nicolae din Campina.
Prima mentiune documentara a Schitului Sf. Nicolae Slobozi
Castelul Iulia Hasdeu a fost construit intre anii 1893 – 1896, in localitatea Campina, de catre Bogdan Petriceicu Hasdeu, in memoria fiicei lui, Iulia Hasdeu, care a murit de tuberculoza, la varsta
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.