Apasati pe imagini pentru vizualizare
Incadrat de muntii Nemira, Ciuc si Berzunti, la confluenta raului Uz cu raul Trotus, arealul turistic Darmanesti cuprinde obiective turistice cu un potential de dezvoltare inca neexploatat.
Cadrul natural de exceptie, cu rezervatii naturale si cu zone salbatice cum rar se mai intalnesc, traditiile unice si pastrate cu sfintenie de darmanesteni, dintre care jocul ursului este, fara indoiala, o comoara transmisa ca o mostenire intrinseca de la generatie la generatie, ospitalitatea si marinimia locuitorilor fac din aceasta zona o atractie turistica.
Cele mai importante obiective turistice din zona sunt Muntii Nemira si Lacul Balatau, declarat monument al naturii, prin apartenenta sa la rezervatia naturala Muntii Nemira, inclusa in reteaua ecologica europeana.
Tot in Darmanesti se gaseste, tronand peste Valea Uzului, Castelul Printesei Marina Stirbei, numita si Printesa Aviatiei Romane. Printesa, prima femeie romanca ce a pilotat un avion si prima femeie pilot militar, este una dintre eroinele Romaniei, implicandu-se foarte mult in salvarea vietilor ranitilor din cel de-al doilea Razboi Mondial.
Printesa Stirbei a fost deosebit de indragita de darmanestenii de odinioara, mai ales de copiii carora, potrivit povestilor care inca mai dainuie in casele localnicilor, le impartea dulciuri cand venea la Castel, aterizand pe un aerodrom amenajat pe un plai din apropiere.
Castelul din Darmanesti era resedinta de vara a printesei si a printului George Stirbei, iar pe timpul Razboiului a fost transformat de Printesa in sanatoriu.
Darmanesti, judetul Bacau este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Moldova, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Darmanesti, judetul Bacau
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Darmanesti (BC)
Coordonate GPS: 46.372635,26.480284
Barajul Poiana Uzului este un baraj antropic construit din contraforti de 80 m inaltime si cu un volum de apa de 90 mil. mc, al doilea de acest fel din Europa, fiind dat in exploatare in anul 1972.
A
Ascuns in varful unui deal, la o altitudine de 600 de metri, adapostit de o padure de foioase si conifere, Palatul Stirbei din Darmanesti, judetul Bacau, nu se dezvaluie calatorului nepasator, fiind n
Valea Uzului este considerata una dintre cele mai frumoase zone turistice din Judetul Bacau, apartinand de orasul Darmanesti, insa prea putin valorificata.
Raul Uz care strabate valea insa, a dat na
In anul 1924 enoriasii din Boistea impreuna cu preotul Constantin Moiceanu au hotarat sa ridice o noua biserica la mijlocul parohiei, intrucat cea veche se dovedise neincapatoare.
Astfel au format un
Castelul familiei Stirbei din Darmanesti este ascuns in varful unui deal, la o altitudine de 600 de metri, fiind adapostit de o padure de foioase si conifere.
Palatul a fost construit de lucratori a
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.