Apasati pe imagini pentru vizualizare
Muzeul de Etnografie si Arta Populara a Campiei Romane este situat in satul Stoenesti, comuna Floresti-Stoenesti, judetul Giurgiu, pe malul stang al Sabarului, reprezentand o sectie a Muzeului judetean Teohari Antonescu.
Muzeul dispune de colectii valoroase cu privire la viata rurala, etnografia si arta populara de pe meleagurile Vlasiei si Burnasului, Luncii Dunarii, Vaii Mostistei, sesului Baraganului.
Intr-un numar de 13 sali, cu o suprafata totala de circa 600 mp, muzeul prezinta exponate din colectiile de port si tesaturi de interior, ceramica, prelucrarea lemnului si metalelor, ocupatii traditionale, industria casnica.
Cladirea muzeului reprezinta un monument de arhitectura brancoveneasca, construit intre anii 1710-1715 de catre Gavril Druganescu, fost mare vornic de Targoviste, in partea de sat a Stoenestilor numita Druganesti.
Conacul a fost supus unor repetate restaurari, cu modificari evidente in stilul arhitectural, cand la corpul central a mai fost adaugata o aripa in partea de vest. Restaurari masive au fost facute in anii 1965 – 1967.
Muzeul de Etnografie si Arta Populara a Campiei Romane este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Muntenia, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Muzeul de Etnografie si Arta Populara a Campiei Romane
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Giurgiu
Coordonate GPS: 44.5079727,25.6933155
Plaja Mocanu este situata in partea estica a insulei Mocanu din judetul Giurgiu, in apropierea Podului Prieteniei.
Aici puteti alege sa pescuiti salau, somn, avat, ciortan, caras, platica, mreana,
Cetatea Giurgiu se afla in partea sudica a orasului Giurgiu, pe malul nordic al canalului Plantelor, judetul Giurgiu. A fost construita in jurul anului 1388, deoarece domnii Tarii Romanesti nu puteau
Insula Mocanu reprezinta cel mai apropiat ostrov de orasul Giurgiu. Este traversata de Podul Prieteniei la capatul din amonte, are o lungime totala de aproximativ 5 km si o latime maxima de 1,2 km.
P
Mausoleul Eroilor de la Giurgiu a fost construit intre anii 1926-1934, la initiativa filialei Societatii Cultul Eroilor din Giurgiu dupa un plan al arhitectului State Balosin.
Monumentul a fost in
Rezervatia naturala Cama Dinu Pasarica se afla in apropierea Portului Giurgiu, judetul Giurgiu si a fost declarata rezervatie naturala in anul 2006.
Rezervatia se intinde pe o suprafata de 2400 hecta
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.