Apasati pe imagini pentru vizualizare
Muzeul de etnografie si arta populara din Orastie, judetul Hunedoara, a fost infiintat in anul 1952, in centrul orasului, pe strada Aurel Vlaicu nr. 1 si detine cea mai importanta colectie etnografica din judet.
Muzeul ofera vizitatorilor o colectie diversa de de piese arheologice, istorice si documentare, precum si o valoroasa colectie etnografica a universului rural hunedorean.
Expozitia de factura istorica "Cetatile dacilor" prezinta succint elementele definitorii ale culturii si civilizatiei dacice, prin descoperirile arheologice din Muntii Orastiei.
Obiectele expuse constituie o dovada vie a vietii materiale si spirituale a dacilor, a existentei sistemelor de fortificatii pentru aparare dar si a inventarului casnic din gospodariile acestora.
Muzeul de etnografie si arta populara din Orastie este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Apuseni, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Muzeul de etnografie si arta populara din Orastie
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Orastie
Coordonate GPS: 45.837022,23.194216
Statuia Regelui Burebista din Orastie a fost dezvelita in data de 18 august 2001 si a fost conceputa de sculptorul Bolborea.
Monumentul a fost turnat in bronz, are o inaltime de 4,2 metri si o greuta
Monumentul Semn Dacic din Orastie a fost realizat de sculptorul Nicolae Adam si se afla la intrarea in oras (DN 7), pe locul numit 'Hula Turdasuui".
Monumentul este turnat in bronz si alama si are 3,
Exista doua monumente ale aviatorului Aurel Vlaicu. Primul, sculptat de Ana Olaru si turnat in bronz, este situat in fata Colegiului ce-i poarta numele si a fost dezvelit in data de 29 noiembrie 1957
Monumentul Izvorul de Aur al Dacilor din Orastie face parte dintr-un proiect arhitectonic de arta ambientala cu acelasi nume.
Monumentul Izvorul de Aur al Dacilor se afla pe strada Unirii si a fost r
Biserica reformata din Orastie a fost construita intre secolele XIII-XIV in stil gotic, cu trei nave si un cor, al patrulea ca dimensiuni din Transilvania.
Initial a fost biserica parohiala catolica
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.