Apasati pe imagini pentru vizualizare
Slanic Prahova este una din statiunile balneoclimaterice din Romania foarte solicitate datorita factorilor naturali de cura si a climatului placut, puternic ozonat.
Statiunea este deschisa tot timpul anului, de mare interes fiind izvoarele cu apa minerala ce contin compusi ai calciului, clorului, sodiului, sulfului (utilizate inca din 1885, cand statiunea a inceput sa se dezvolte) si lacurile (Baia Baciului, Baia Rosie, Lacul Verde) care, avand o concentratie mare de sare, sunt folosite pentru tratarea unor diverse boli, spre exemplu boli reumatismale, respiratorii, dermatologice.
Pe langa cei cu boli reumatismale precum: reumatismale degenerative si diartritice - spondiloze cervicale, dorsale si lombare, artroza, poliartroza, tendinita, tendimiozita, periartrita scapulohumerala, aici se trateaza si cei aflati in stari posttraumatismale (dupa entorse, luxatii si fracturi ale membrelor, tratate prin metode chirurgicale si vindecate, dupa artroze), cei ce acuza boli ale sistemului nervos periferic (pareze usoare, sechele vechi ale poliomelitei, urmari dupa polinevroze), boli ginecologice (insuficienta ovariana, cervicita cronica, metrosalpingita cronica), boli respiratorii (bronsita cronica si traheobronsita, astmul alergic), boli dermatologice (psoriasis, ichthyosis incipient, dermatita keratotica) si desigur boli vasculare (varice incipientes, erythremelalgia).
Statiunea Slanic este cunoscuta nu doar pentru lacurile sarate amintite mai sus, ci si pentru minele Salina Veche si Salina Noua; in vreme ce in Salina Noua se extrage in continuare sare, Salina Veche este in prezent deschisa publicului larg, fiind folosita ca loc de agrement. Aici se pot vizita: Fantana Rece, Dealul cu Semn, Muntele de Sare cu faimoasa Grota Miresii, Piatra Verde, precum si Delusorul Manzului.
Statiunea Slanic Prahova este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Valea Teleajenului, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Statiunea Slanic Prahova
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Slanic Prahova
Coordonate GPS: 45.233333,25.939167
Lacul Miresei descoperit prin prabusirea Muntelui de sare are 1300 mp, adancime 32 m si un grad de salinitate de 260 g/l cu ape suprasaturate datorita prezentei lui intr-un masiv de sare.
Este cerce
Salina Slanic Prahova este una dintre cele mai mari saline din Europa, fiind situata in localitatea cu acelasi nume, la 400 m altitudine. Slanicul este cunoscut pentru importantele exploatari miniere
Muntele de sare de la Slanic este situat in partea vestica a orasului Slanic Prahova si este considerat unul dintre cele mai frumoase areale geologice si geomorfologice ocrotite, inca din 1954.
Munte
Muzeul Sarii este situat in Casa Camarasiei din localitatea Slanic Prahova. Cladirea a fost inaltata la sfarsitul secolului al XVIII-lea, fiind resedinta functionarului domnesc ce se ocupa cu colectar
Lacul Baia Porcilor are o suprafata de 1.460 mp, o adancime de 1 m si o salinitate de 130 - 260 g/l. Pe fundul lacului se gaseste o cantitate insemnata de namol saturat, recomandat pentru calitatile s
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.