Apasati pe imagini pentru vizualizare
La capatul celor 2.800 km pe care ii strabate de la izvoarele din Muntii Padurea Neagra pana la Marea Neagra, Dunarea a format, cu mai bine de 10 000 de ani in urma, una din cele mai frumoase delte din Europa si din lume.
Datorita varietatii peisajului, a bogatiei faunei, si in special a pasarilor, ca si a interesului dintotdeauna din punct de vedere stiintific, turistic si economic, Delta Dunarii a atras intotdeauna un mare numar de vizitatori.
Acest sanctuar al naturii, constituit din canale, plauri (insule de vegetatie plutitoare), paduri de trestii, liane, salcii si plopi, adaposteste o fauna deosebit de bogata - peste 300 de specii de pasari, dintre care o buna parte sunt declarate monumente ale naturii, fiind protejate de lege. Fauna acvatica cuprinde peste 100 de specii de peste.
Principala ocupatie a populatiei din Delta Dunarii o reprezinta pescuitul. Pescarii continua sa utilizeze traditionalele barci pescaresti, ce pot strabate canalele inguste, pentru a ajunge la marile lacuri, dintre care unele depasesc suprafata de 5 000 ha.
Cel mai bun mijloc pentru cei ce doresc sa descopere lumea pasarilor in habitatul lor, este de a se apropia cu o barca pescareasca, deoarece pasarile sunt obisnuite cu acestea si nu se sperie.
Un adevarat paradis pentru cei ce doresc sa descopere o natura salbatica, dar si sa guste un peste de calitate, inclus in majoritatea meniurilor locale, Delta Dunarii ramane o adevarat provocare pentru iubitorii de natura.
Delta Dunarii este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Delta Dunarii, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Cei care vor sa-si petreaca aici vacanta isi pot lua
cazare Sulina
, in zona aflandu-se o serie de pensiuni si vile.
Coordonate GPS: 45.238152,29.344025
Plaja Sulina este cea mai tanara plaja de pe intreg litoralul romanesc, ea fiind aproape necunoscuta turistilor de sezon cu cativa ani in urma. Este cea mai lata plaja de la noi din tara, in continua
Cu o inaltime de 17 metri, Farul din Sulina este simbolul orasului. Construit intre anii 1869 – 1870, Farul, transformat in muzeu, gazduieste cabinetul de lucru al lui Eugeniu Botez, cunoscut sub ps
Lacul Rosu are in vecinatate satul de vacanta Rosu, aflat la cca 12 km de Marea Neagra.
Zona de amplasament a satului de vacanta este recunoscuta ca fiind cea mai renumita din Delta Dunarii. Satul ar
Lacul Raducu face parte din Rezervatia Biosferei Delta Dunarii si se intinde pe o suprafata de 2.500 ha, intre bratele Chilia si Sulina. Asezarea de apa este situata in sud-estul Padurii Letea si cupr
Pe langa peisajele de vis si plaja unica in Europa, Sulina mai are cateva atractii turistice inedite.
Unul dintre acestea este Cimitirul Maritim, monument unic in Europa, care se remarca prin divers
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.