Apasati pe imagini pentru vizualizare
Mina Salina este situata in inima Moldovei, pe valea Trotusului, in judetul Bacau. Salina este in apropiere de Targu Ocna si puteti ajunge la ea pe DN12 A.
Desi continua sa produca sare, Mina Salina este atragatoare si ca baza de agrement unde turistii vin in special pentru aerul racoros si curat cu efecte terapeutice.
Baza turistica a fost amenajata acum cativa ani, in miezul “lentilei de sare”, pe o suprafata de 13.000 de metri patrati. Este atat de complexa, incat ai impresia ca te afli intr-un oras subteran. Situata la 240 de metri adancime, este excelenta la orice varsta daca esti in cautare de liniste sau distractie.
Tot aici, personal specializat te poate ajuta sa urmezi un tratament pentru eventuale probleme respiratorii. In subteran au fost construite un cabinet medical si spatii pentru gimnastica in aerul sarat.
Pentru copii exista jocuri mecanice si spatii de joaca dotate cu tobogane si leagane.
Turistii se pot si reculege in lacasul bisericii ortodoxe “Sfanta Varvara”, singura din Europa realizata aproape integral din sare.
Exista si un muzeu al sarii, care te invata despre cum a aparut salina, cum se prelucreaza sarea si cum te poate ea ajuta sa te vindeci de mai multe afectiuni.
Un lac si o cascada fac ca totul sa se apropie de perfectiune in arta relaxarii.
De retinut: programul de vizitare incepe la 7:00 si se termina la 17:00, ultima intrare fiind la ora 16:00. Accesul in subteran se face cu doua autobuze si doua microbuze.
Pretul unui bilet pentru adulti este de 18 lei/zi, iar copiii intre 2 si 14 ani platesc 9 lei/zi.
Exista si posibilitatea de a-ti face un abonament, pentru minim 8 zile. In acest caz, pretul unui bilet pentru adulti scade la 16 lei/zi, iar pentru copiii intre 2 si 14 ani la 8 lei/zi.
Pentru grupuri formate din minim 8 persoane, pretul unui bilet pentru adult este de 16 lei/zi, iar pentru copiii intre 2 si 14 ani de 8 lei/zi.
Administratia salinei inchiriaza pentru turisti mese de biliard si de tenis cu ora si copiii se pot dezlantui in toboganele gonflabile.
Trebuie sa retineti ca in subteran nu aveti voie sa beti alcool sau sa fumati. Este bine sa va luati haine groase pentru ca temperatura in subteran este de 12-13 grade Celsius.
La suprafata a fost inaugurat recent un strand cu apa sarata, sezlonguri si umbrelute de soare.
La plecare puteti cumpara si cate ceva pentru cei de acasa de la magazinul de suveniruri.
Mina Salina este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Moldova, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Mina Salina
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Targu Ocna
Coordonate GPS: 46.17109,26.365278
Manastirea Magura Ocnei se afla in orasul Targu Ocna, din judetul Bacau, fiind o manastire de maici ce poarta hramul "Inaltarea Domnului". Lacasul de cult a avut o istorie tumultoasa, putin cunoscuta
Orasul Targu Ocna este bine cunoscut pentru izvoarele si salinele sale. Aflandu-se in Bacau, Moldova, inainte de razboi a fost statiune balneo-climaterica.
De ani de zile in acea zona se extrage si
Rezervatia naturala Magura -Targu Ocna se afla pe malul drept al raului Trotus si malul stang al Slanicului, judetul Bacau si este o rezervatie mixta, de protectie floristica, faunistica si peisagisti
Biserica Ortodoxa Sfanta Varvara din Targu Ocna, judetul Bacau, este o biserica impresionanta, atat prin arhitectura originala a acesteia, cat si prin pozitionare.
Bisericuta, inchinata ocrotitoarei
Statiunea Targu Ocna se afla pe cursul mijlociu al Trotusului, judetul Bacau, la altitudinea de 263 metri, intr-un golf depresionar, oferind un mediu propice tratamentului balnear si balneoclimateric.
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.