Apasati pe imagini pentru vizualizare
Suprafata rezervatiei este de aproximativ 20,3 ha. A fost creată pentru a preîntampina dispariţia stancii prin exploatarea calcarului, ea prezentand pe langă valoare peisagistică deosebită şi importanţă ştiinţifică.
Ca aspect geologic, se remarca conglomerate de gresii dispuse peste sisturi cristaline, atribuite perioadei neocene. Urmeaza marne rosii-galbui si cenusiu-verzui peste care se suprapun calcare stratificate, apoi un alt strat de calcare ce contin si ele fauna eocena: numuliti, bivalve, gasteropode si corali.
Calcarele au o grosime mai rar obisnuita (peste 50m), dovedind conditii speciale de acumulare.
Accesul la rezervatie se poate face pe DN 18 Vatra Dornei-Sighet. La 3,5 km de localitatea Iacobeni, la varsarea raului Tibau in raul Bistrita, se observa, la dreapta, Piatra Tibaului, la care se ajunge urcand pe soseaua ce insoteste Valea Tibaului cateva sute de metri.
Puteti sa va petreceti mai multe zile in aceasta zona pentru ca sunt multe de vizitat. Cu siguranta va veti relaxa si va veti simti foarte bine.
Zona în care este amplasată Rezervatia geologica Piatra Tibaului este cunoscută ca având un caracter istoric, etnografic şi cultural. In comuna in care se afla, Cârlibaba, sunt si alte obiectivele turistice importante: monumentul comemorativ care aminteşte de trecere lui Bogdan I (1359) prin această comună, si rezervaţia Lala.
Formele de relief, clima şi vegetaţia alcătuiesc un cadru natural atractiv care, nefiind poluat de activităţi industriale, permite desfăşurarea unor activităţi turistice specifice.
Iarna se poate amenaja o pârtie de schi, iar în celelalte anotimpuri amatorii de drumetii pot strabate intreaga zona care are peisaje fantastice.
Rezervaţia geologică Piatra Ţibăului este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Bucovina, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Rezervaţia geologică Piatra Ţibăului
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Carlibaba
Coordonate GPS: 47.452118,25.280713
Comuna Carlibaba se afla in nordul tarii, in judetul Suceava, se intinde pe o suprafata de 272 kmp si are in componenta satele: Carlibaba Veche, Carlibaba Noua, Valea Stanii, Tibau, Iedu si Sesuri.
C
Adresa: Sat Carlibaba Noua nr.83
Telefon: 0230 575 802
Atelierele Carlibaba se gasesc in localitatea Carlibaba din Suceava, localitate ascunsa undeva intre munti impaduriti, la granita cu Maramuresul.
Vizitand aceste ateliere, turistii pot afla cum traia
Carlibaba dispune de 2 partii de ski: Magura 1 si Magura 2, ambele dotate cu teleschi.
Partia Magura are o lungime de 1008 de metri, diferenta de nivel de 207 metri si un grad de dificultate mediu.
Partia de ski Magura este situata in localitatea Carlibaba, judetul Suceava, in apropiere de Vatra Dornei si Iacobeni, fiind omologata de Ministerul Turismului.
Are urmatoarele caracteristici: grad
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.