Muntii Persani inchid la vest Tara Barsei si se prezinta ca o punte intre Carpatii Orientali si Carpatii Meridionali si se intind pe o suprafata de circa 1000 km.
Persanii de sud se desfasoara intre vaile Sinca si Barsa, la sud si depresiunea Vladeni, la nord pe o lungime de 22 km si o latime de 12 km.
Altitudinile sunt reduse, cum sunt varfurile: Hoapecu - 980 m, Ciuta - 975 m, Cetatuiei - 941 m, Frasinet - 935 m, Stimbavului - 922 m.
Persanii centrali reprezinta sectorul cel mai extins si mai unitar din acesti munti. Avand o lungime de 26 km si o latime de 12 km, ei sunt incadrati la sud de Depresiunea Vladeni si la nord de Valea Oltului.
Persanii de nord constituie sectorul cel mai putin impunator, mai jos si mai divinizat, cunoscut si sub numele de muntii Dugaului, dupa varful cel mai reprezentativ. Se extind pe o lungime de aproape 20 km si o latime de 10 km, intre Valea Oltului la sud si o limita nordica ce incepe la Meresti, trece la nord de Cheile Varghisului, indreptandu-se spre confluenta dintre raurile Cormos si Valea Fierarului.
Altitudinea redusa si frecventa relativ mare a pasurilor accesibile au facut ca acesti munti sa reprezinte puntea cea circulata intre podisul Transilvaniei si Tara Barsei.
Muntii Persani, judetul Brasov este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Brasov si imprejurimi, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Muntii Persani, judetul Brasov
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Sinca Noua