Muntii Ciucas

Muntii Ciucas vezi pe harta Muntii Ciucasvezi pe harta

Informatii despre Muntii Ciucas

Localizare: Valea Teleajenului > Cheia Subcategorie: Munte

Muntii Ciucas
Muntii Ciucas Muntii Ciucas Muntii Ciucas Muntii Ciucas Muntii Ciucas Muntii Ciucas Muntii Ciucas
Apasati pe imagini pentru vizualizare
Masivul Ciucaş este o unitate de relief din cadrul Carpaţilor de Curbură, aparţinand de lanţul muntos al Carpaţilor Orientali.

Este situat la est de cursurile superioare ale raurilor Teleajen şi Tarlung. Se invecinează cu Munţii Tătaru şi Munţii Siriu la sud-est şi est, Depresiunea Intorsurii, Munţii Intorsurii la nord şi Munţii Grohotiş la vest.

Cel mai inalt pisc este Varful Ciucaş, avand 1.954 m. Alte varfuri sunt Zăganu (1883 m) şi Tigăile Mari (1845 m).
Sunt alcatuiţi din două culmi principale, culmea Ciucaş Bratocea pe aliniamentul SV-NE şi culmea Gropsoarele-Zăganu pe directia NV-SE, unite prin inseuarea muntelui Chiruşca.

Culmea Ciucaş - Bratocea reprezintă partea de vest a masivului, ce se imparte in două compartimente separate de şaua Tigăilor. Culmea Ciucaş reprezintă compartimentul nordic, atingand inălţimea maximă in Varful Ciucaş (1954 m), iar culmea Bratocea reprezintă componenta sudică, intinzandu-se pe mai bine de 4 km.

Culmea Gropsoarele-Zăganu se intinde pe mai bine de 4 km, avand un relief mai monoton in partea de nord, inălţimea maximă fiind varful Gropşoarele de 1884 metri.

Din punct de vedere hidrografic trebuie amintit raul Teleajen si Paraul Berii.

Principalele locuri de cazare şi puncte de acces in masiv sunt reprezentate de Staţiunea Cheia şi Cabana Muntele Roşu la care se poate ajunge prin Pasul Bratocea.

Staţiunea Cheia dispune de două hoteluri şi numeroase pensiuni, iar Complexul Muntele Roşu cuprinde cabana iniţială, construită in 1948 şi cabana Bujorul Roşu plus o sală de discotecă, langă care este amplasată cabana Silva şi o staţie metereologică.

Fosta cabană "Alexandru Vlahuţă" (cunoscută şi sub numele de "Cabana Ciucaş") este in prezent dezafectată fiind in mare parte distrusă.

Există o rezervaţie naturală cu relief ruiniform şi cu o vegetaţie bogată de pajişti, tufărişuri (afin, ienupăr, smirdar, jneapăn) şi plante de stancărie (rogoz verde, floare de colţ).

In Masivul Ciucaş trăiesc numeroase animale sălbatice: urs, mistreţ, cerb, ras, vulpe, jder, veveriţă, pisică sălbatică, capră neagră. Păsările sunt reprezentate prin vultur, acvilă de munte, uliu, privighetoare, cinteză, iar reptilele prin vipera comună şi şoparla de munte (Lacerta vivipara).




Muntii Ciucas este unul dintre cele mai importante obiective turistice din Valea Teleajenului, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in apropiere.

Cei care vor sa-si petreaca aici vacanta isi pot lua cazare Cheia , in zona aflandu-se o serie de pensiuni si vile.

Coordonate GPS: 45.504302,25.91243




Vezi si alte obiective turistice din Cheia

Masivul Ciucas face parte din Grupa Sudica a Carpatilor Orientali si reprezinta un mozaic de ecosisteme avand peste 1200 de specii de plante si 1738 de specii de animale. Dintre speciile de plante 152
Acest monument de arhitectura laica a fost intemeiat in 1835 de catre marele vornic Mihai Ghica, in timpul domniei lui Alexandru Ghica. Manastirea a fost construita initial din lemn (in anul 1770),
Muzeul de Antropologie Francisc Rainer este situat in localitatea Cheia din comuna prahoveana Maneciu, Muzeul de Antropologie Francisc Rainer este amenajat in casa de vacanta a marelui savant cu acela
Statiunea Cheia este situata in sud-estul Romaniei, pe raza comunei Maneciu din judetul Prahova, la o altitudine de 871 m. Statiunea este accesibila in toate anotimpurile, fiind recomandata pentru odi
Muzeul prahovean Flori de Mina Cheia este cunoscut pentru piesele din colectia de flori de mina, "Mihai Viteazu", colectie de o valoare impresionanta. In cele 22 de ferestre ale muzeului sunt


Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor. Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre acest site.

© 2004 - 2024 SC InfoTurism Media SRL. Toate drepturile rezervate.
Infopensiuni.ro va ofera pensiuni si vile din toate zonele turistice, oferte speciale, rezervari online.
Termenii si conditiile de utilizare | Politica de Confidentialitate | Politica de Cookie-uri | Legislatie | Contact  | Harta site