Apasati pe imagini pentru vizualizare
Vă aflaţi în căutarea unei destinaţii de vacanţă care să îmbine frumosul cu liniştea necesară relaxării şi un mediu propice sănătăţii? Îndreptaţi-vă cu încredere spre Muntele de Sare, de lângă Sovata, unde veţi beneficia de pacea mult-căutată, dar şi de ineditul locurilor şi mai ales de beneficiile climei bogate în aerosoli şi de băile în lacurile sărate helioterme.
Sovata, o staţiune montană din judeţul Mureş a cărei importanţă a fost recunoscută în urmă cu multă vreme, fiind atestată documentar încă din secolul al XVI-lea, se găseşte la poalele Munţilor Ghiurghiului, fiind înconjurată de dealuri – din care Muntele de Sare este cel mai interesant, fiind, aşa cum îi spune şi numele, un uriaş depozit de sare.
Specialiştii susţin că, odinioară, în tinereţea planetei noastre, aici se întindea Marea Mediterană – la retragerea apelor, în urmă a rămas şi Muntele de Sare.
Cu toate că masivul de sare este, aşa cum îi spune şi numele, alcătuit din sare, pe laturile sale cresc păduri de fagi şi stejari, dar se găsesc şi păduri de castani, carpeni sau mesteceni.
Muntele de Sare este locul cel mai indicat pentru o plimbare liniştitoare şi terapeutică în natură: vedeţi şi peisaje montane superbe, şi inspiraţi şi binefăcătorii aerosoli, îmbibaţi de miros de păduri de răşinoase.
Pentru un plus de terapie prin relaxare, faceţi o baie caldă în Lacul Ursu sau în Lacul Aluniş, care sunt amenajate şi cu instalaţii de electroterapie, hidroterapie, kinetoterapie şi împachetări cu nămol cald. Nu vă opriţi însă doar la acestea două: puteţi explora, în total, şase lacuri sărate şi două cu apă dulce, ca să nu uităm de mlaştina Lacul Şerpilor, în fapt un lac sărat mlăştinos.
Temperatura Lacului Ursu, unul din cele mai mari lacuri sărate cu apă caldă din lume, ajunge până la 30-40 de grade Celsius pe timpul verii, şi este benefică tratamentului ginecologic şi reumatologic. Ce poate fi mai plăcut decât o baie în mijlocul pădurii, într-un lac care se chinuie el parcă să te ţină la suprafaţă?
Nu uitaţi, când vă programaţi o vacanţă la Sovata şi Muntele de Sare, că cea mai caldă lună a anului, aici, este august, şi cea mai rece ianuarie. Nu ezitaţi să veniţi şi iarna – cu toate că se află la o altitudine de doar 600 de metri, Sovata are pârtie de schi cu telescaun.
Fiind vorba de o staţiune, există multe locuri unde vă puteţi caza, de la hoteluri de patru stele la căsuţe rustice.
Muntele de sare de la Sovata este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Tinutul Secuiesc, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Muntele de sare de la Sovata
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Sovata
Coordonate GPS: 46.362261,25.517011
Lacul Ursu este cel mai mare lac heliotermic din lume, unic in Europa.
Documentele istorice atesta faptul ca in anul 1875 s-au produs la Sovata in zona deluroasa estetica a depresiunii Transilvaniei
Statiunea Sovata ofera posibilitati pentru practicarea sporturilor de iarna, ski si ski fond. Statiunea dispune de 2 partii una pentru incepatori si copii si una de nivel mediu.
Partia Alunis 1 are
De pe itinerarul turistilor aflati in vacanta la Sovata nu trebuie sa lipseasca vizitele la Biserica Schimbarea la fata si bisericile catolice din Odorheiul Secuiesc si la Muntele de Sare, inedit prin
Partia de ski Alunis Incepatori are un grad scazut de dificultate, adresandu-se incepatorilor si copiilor. Lungimea partiei este de 300 m, iar diferenta de nivel de 30 m. Altitudinea la plecare este d
Statiunea Sovata este situata la o altitudine de 475-600m, la poalele Muntilor Ghiurghiului, fiind renumita datorita lacurilor sarate, dintre care cel mai important este Lacul Ursu. Se afla la 60 km e
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.