Muntii Fagaras constituie una din cele mai importante zone turistice din Carpati, si aceasta datorita nu numai multitudnii de obiective turistice (predominant naturale), dar si activitatilor turistice cu caracter permanent si cu forme variate de realizare.
Imensa culme a Fagarasului cu o lungime in linie drepta de cca. 70 km si o latime de cca. 40 km, este alcatuita dintr-o multime de piscuri si creste aliniate intr-un front alpin cuprinzand opt din cele 14 varfuri ale muntilor Romaniei care depasesc 2500m. Aici se inalta Moldoveanu (2544m), Negoiu (2535m), Vistea Mare (2527m), Lespezi (2522m), Cornu' Caltunului (2510m), Vanatoarea lui Buteanu (2507m), Hartopu (2506m), Dara (2500m) si inca 42 de varfuri cuprinse intre 2400 si 2500 m.
Relieful glaciar este reprezentat prin forme cu dimensiuni deosebite - circuri glaciare complexe si suspendate, sei inguste si adanci (portite), vai glaciare cu lungimi de cativa kilometri.
Lacurile glaciare permanente sunt in numar de 31, dar exista mai multe lacuri cu functionalitate o mare parte a anului, fiind concentrate in general la altitudini peste 2000 m. Cele mai importante sunt lacurile Balea, Podragu, Avrig, Caltun, Mioarele (situat la 2282 m altitudine, lacul glaciar la cea mai mare altitudine din tara), Capra, Paltinu, Vistisoara, Podul Giurgiului. Tot in acesti munti se afla lacul Vidraru, lac amenajat in scopuri hidroenergetice, al doilea lac ca marime de acest fel din tara.
Activitatile turistice in Muntii Fagaras sunt facilitate de o retea foarte densa de drumuri forestiere, in special pe versantul nordic, poteci turistice marcate si numeroase cabane - Arpas, Valea Sambetei, Balea, Podragu, Negoiu, Barcaciu, Cumpana, Capra etc.
Muntii Fagaras este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Transfagarasan, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Cei care vor sa-si petreaca aici vacanta isi pot lua
cazare Victoria
, in zona aflandu-se o serie de pensiuni si vile.